Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καλαμάτας ... Τρεις ημέρες, σε τρεις χώρους, με συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό


Σε ρυθμούς τζαζ θα κινείται από σήμερα και για τρεις ημέρες η Καλαμάτα. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της πόλης θα παρουσιάσει συγκροτήματα από την Ελλάδα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, σε τρεις χώρους. Στο Cafe Exis, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο Κάστρο Καλαμάτας θα ακούσουμε ζωντανά αναγνωρισμένους μουσικούς της σύγχρονης τζαζ σκηνής.
Για το νέο μουσικό θεσμό, μίλησαν χθες οι εμπνευστές και διοργανωτές του, Κώστας Γιαξόγλου και Βασίλης Κουτίβας. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος και μέλη των συγκροτημάτων που θα εμφανιστούν.

«Η όλη ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, μέσω της συνεργασίας με τον Βασίλη Κουτίβα», είπε ο Κώστας Γιαξόγλου. «Φέτος είχαμε κάθε Τετάρτη, στην bassaviola, jazz sessions με διάφορα συγκροτήματα με μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει έδαφος στην πόλη για το είδος αυτό της μουσικής. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε αυτό το τριήμερο Φεστιβάλ Τζαζ και ο Δήμος μάς διευκόλυνε, δίνοντάς μας τις τρεις ημέρες αμέσως μετά το Φεστιβάλ Χορού».
«Το σκεπτικό με το οποίο επιλέχθηκαν τα συγκροτήματα», σημείωσε, «είναι ότι όλα, είτε προέρχονται από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, έχουν ένα συγκεκριμένο αισθητικό βλέμμα στη τζαζ, με πολύ σύγχρονη άποψη και επιρροές από διάφορα στιλ. Είναι ό,τι πιο καινούριο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλα τα σχήματα είναι δοκιμασμένα, έχουν δισκογραφία, έχουν πορεία εμφανίσεων επί σκηνής και σε διάφορα φεστιβάλ, είναι αναγνωρισμένοι μουσικοί».
Ο Βασίλης Κουτίβας δήλωσε «χαρούμενος που γίνεται αυτό το μουσικό φεστιβάλ στην πόλη και, μάλιστα, αυτή τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά γίνονται από αγάπη για τη μουσική και από πίστη για τη μουσική της τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό».
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και προσπάθεια και διαβεβαίωσε τους διοργανωτές ότι «ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις” θα είναι κοντά τους, για να τους υποστηρίξουμε οργανωτικά, οικονομικά και διοικητικά. Είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια», είπε, «την οποία αγκαλιάζει ο Δήμος Καλαμάτας, την υποστηρίζει και την εντάσσει στο φετινό πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού».
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 23/7 (είσοδος ελεύθερη)
Cafe Exis Πεζόδρομος Βαλαωρίτου 11
20.30 Miyagi’s Dream
21.30 Freak Brothers Band & Friends
Σάββατο 24/7 (είσοδος ελεύθερη)
Πάρκο Σιδηροδρόμων Αναψυκτήριο ΟΣΕ
20.30 Τζουμ
21.30 Χάρης Λαμπράκης Quartet
22.30 Δημήτρης Παντελιάς Group / Ελένη Βαλεντή guest vocalist
Κυριακή 25/7 (είσοδος 12 ευρώ)
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
21.30 Blazin’ Quartet (Άμστερνταμ)
22.30 Now vs Now (Νέα Υόρκη)
Δευτέρα 26/7 (συμμετοχή 30 ευρώ)
18.00 Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Σεμινάριο τζαζ με τους Jason Lindner, Παναγιώτη Ανδρέου, Mark Guiliana.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. www.kalamatajazz.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα