Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου. Στις 22 Ιουλίου η καταβολή του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
------------------------------------------------------    Αθήνα
Στις 22 Ιουλίου, μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το επίδομα αδείας.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

α) όλοι οι συνταξιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω γήρατος, οι οποίοι δεν θα έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31 Αυγούστου 2010.

β) οι επιδοματούχοι του εξωιδρυματικού (παραπληγικού) επιδόματος.

Το ποσό του επιδόματος που αφορά την κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 200 ευρώ μεικτά. Στις περιπτώσεις που το ποσό της κύριας σύνταξης είναι μικρότερο των 400 ευρώ, το ποσό του επιδόματος άδειας θα είναι ίσο με το μισό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Το μεικτό ποσό των 200 ευρώ χορηγείται στην κύρια σύνταξη η οποία, μαζί με τυχόν προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών, επίδομα απόλυτης αναπηρίας, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας, υπολογιζόμενη σε 12μηνη βάση, δεν υπερβαίνει το ποσό των 2.500 ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού το ποσού, το επίδομα μειώνεται αναλόγως.

Στις περιπτώσεις των διπλοσυνταξιούχων το επίδομα άδειας θα καταβληθεί μόνο στη μεγαλύτερη σύνταξη.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ το επίδομα θα καταβληθεί μηχανογραφικά από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφόσον έχει επιλεγεί ως φορέας από τον οποίο γίνεται η κράτηση παροχών ασθενείας.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα χορηγήσει μηχανογραφικά το επίδομα άδειας στην καταβαλλόμενη από το Ίδρυμα σύνταξη.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Δημοσίου ή ΝΑΤ το επίδομα άδειας θα καταβληθεί χειρόγραφα από τον αρμόδιο φορέα που χορηγεί τη μεγαλύτερη σύνταξη, μετά την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου.

Τέλος, οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ θα λάβουν κανονικά το επίδομα αδείας που δικαιούνται.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα