Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Νέα Δημοκρατία

Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι για δήμαρχοι

Το πρώτο ενδιαφέρον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές εκδηλώθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα Αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Αδραχτά. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν και άλλοι στη συνέχεια ή ότι καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου, επειδή ο κ. Αδραχτάς είπε ότι η διαδικασία θα λήξει στο τέλος του μήνα.
«Να τα βρουν»
Κατά την προχθεσινή συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις από στελέχη να στηθούν κάλπες στις περιοχές, προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι σε κάθε Δήμο. Με την τακτική αυτή διαφώνησε ο κ. Αδραχτάς, λέγοντας ότι η εν λόγω μέθοδος έχει αποτύχει και δημιουργεί πολλές αντιπαραθέσεις. Άλλα στελέχη πρότειναν τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.
Όσο για το θέμα των αντιπεριφερειαρχών, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Θανάσης Σαμέλης επισήμανε ότι πρέπει να εκλεγούν μέσα από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος.
Ο κ. Αδραχτάς κατέγραψε όλες τις προτάσεις και ζήτησε όπου οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από μία, οι ενδιαφερόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν.
«Ενδιαφερόμενοι»
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, υποψήφιοι δήμαρχοι επιθυμούν να είναι:
• Καλαμάτα: Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα είναι δεδομένη και λόγω επιθυμίας του και ως εν ενεργεία δήμαρχος, ενώ η ολιγόλεπτη παρουσία του στη συγκέντρωση της Ν.Δ. προχθές οφειλόταν σε υποχρεώσεις στο Δημαρχείο και όχι στο να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον για το Δήμο εξέφρασε ο δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος και ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Φωτέας.
• Μάνη: Δημήτρης Γιαννημάρας (συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος ΔΕΠΑΚ) και Ιωάννης Μαραμπέας (δήμαρχος Λεύκτρου).
• Μεσσήνη: Κώστας Σπυρόπουλος (δήμαρχος Μεσσήνης), Γιάννης Μπρατσιάκος (δήμαρχος Αριστομένη), Γιώργος Στραβόλαιμος (πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου), Σπύρος Κοντοθανάσης (νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Βουφράδος).
• Μελιγαλάς- Οιχαλία: Ελένη Αλειφέρη (δήμαρχος Μελιγαλά), Σπύρος Αδαμόπουλος (πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Ανδανίας), Φίλιππος Μπάμης (δικηγόρος).
• Κυπαρισσία: Γιώργος Σαμπαζιώτης (δήμαρχος Κυπαρισσίας), Παναγιώτης Τσίγγανος (δικηγόρος).
• Πύλος: Περικλής Ψώνης (δήμαρχος Παπαφλέσσα), Παναγιώτης Δαρσακλής (δήμαρχος Χιλιοχωρίων), Δημήτρης Καφαντάρης (αντινομάρχης) και Βασίλης Τσώνης.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα