Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μπλακάουτ στην απογραφή ... Περίπου 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι επιχείρησαν ταυτόχρονα να απογραφούν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γεωργία Κανδρή

Πρόβλημα υπερφόρτωσης δικτύου παρουσίασε χθες η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω της συμμετοχής- ρεκόρ στην πρεμιέρα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τουλάχιστον 200.000 χρήστες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr επιχείρησαν ταυτόχρονα να απογραφούν, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν «προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις».

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς η ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ζήτησε μόνο για χθες να απογραφούν οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1, ενώ παράλληλα επεσήμανε στην ανακοίνωσή της ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν». Λόγω των προβλημάτων πάντως, οι υπόχρεοι με ΑΦΜ να λήγει σε 1 μπορούν να απογραφούν και σήμερα.

Το πρόβλημα υπερφόρτωσης του δικτύου αποκαταστάθηκε πλήρως, νωρίς το μεσημέρι και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών απογράφονταν περίπου 12.000 υπάλληλοι ανά ώρα.

Για την απογραφή, θα πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους ένα εκκαθαριστικό της εφορίας από το 2002 και μετά, κάρτα ή επιστολή γνωστοποίησης ΑΜΚΑ ή το βιβλιάριο υγείας τους, ταυτότητα, λογαριασμό ΔΕΗ κατοικίας τους, πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας και τους τίτλους σπουδών τους. Επειτα από παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να δώσουν βαθμολογίες.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΡΕΚΟΡ
Στην πρεμιέρα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Δικαστικοί: «Να απογραφούμε με την ιδιότητά μας»

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ θέση της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τη συμπλήρωση του δελτίου απογραφής. «Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθαυτήν. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι», αναφέρεται σε χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, όπως αναφέρουν προσδιορίζοντας το σημείο τριβής, «ζητήσαμε κατ΄ επανάληψη γραπτώς και προφορικώς από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να συμπληρωθεί το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής απογραφής και με την ένδειξη: Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό».

Την προϋπόθεση αυτή θεωρούν αναγκαία οι δικαστές προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά». Πάντως, δικαστές πήραν χθες μέρος στη διαδικασία της απογραφής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται «βελτιώσεις» στη φόρμα υποβολής της απογραφής για τους δικαστικούς. Δεν παραλείπουν μάλιστα να αφήσουν αιχμές για τη διαφορετική αντιμετώπιση στους εκπροσώπους των άλλων δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων εξουσιών- νομοθετικής και εκτελεστικής- που εξαιρούνται από την απογραφή, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τους φορείς της δικαστικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα