Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μανώλη το γκάλοπ της Ν.Δ., συνασπίζεται ο Δράκος

Το γραμματέα Συνδικαλιστικού, Γιάννη Μανώλη, προκρίνει και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο, δημοσκόπηση της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου από μεγάλη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται σε μόνιμη βάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταγράφει τα εξής:

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 34% ο Γιάννης Μανώλης και ακολουθούν ο Δημήτρης Δράκος με 15%, ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος με 12,5% και ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Τάκης Σκανδαλάκης με 12%.

Επιπλέον, ο κ. Μανώλης έχει μεγάλη δημοτικότητα, η οποία μεταφράζεται και σε ψήφο (προφανώς στο β΄ γύρο), ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων: 58% στο ΛΑΟΣ με το 56% να δηλώνει ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» θα τον ψηφίσει, 37% στο ΚΚΕ με το 27% να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και σε ΣΥΝ είναι 36% και 21,4% και 27% και 14,8% αντίστοιχα.

Τέλος Ιουλίου

Σύμφωνα με τον κ. Αδρακτά, η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις συναντήσεις και τώρα πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία. Εξ αρχής τόνισε ότι δε μιλάει για χρίσματα, τα οποία θεωρεί πλέον ξεπερασμένα, αλλά για υποστήριξη, επισημαίνοντας ότι οι κοινωνίες στη δύσκολη εποχή που περνάμε, πρέπει να επιλέξουν τους άξιους που έχουν αξίες.

Αναφερθείς στον «Καλλικράτη» και τις διαφωνίες της Νέας Δημοκρατίας με τη διοικητική αλλαγή όπως προωθήθηκε, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις και ο υπουργός Εσωτερικών ζητά 4 δισ. από τους Δήμους.

Για την επιλογή των υποψηφίων, ο κ. Αδρακτάς είπε ότι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα τοπικά στελέχη και τις κοινωνίες και από τον επόμενο μήνα θα δοθούν στηρίξεις. Όσο για τα κριτήρια για τους υποψηφίους, θα είναι το ήθος, η αξιοσύνη και η ικανότητά τους.

Σε επίπεδο Μεσσηνίας, σημείωσε πως δε γνωρίζει να υπάρχουν προβλήματα και ευχήθηκε να μην υπάρξουν διασπαστικές κινήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κόμματος μέλημα της Ν.Δ. είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, για να προσθέσει πως οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει, ώστε να επιλεγούν οι καλύτεροι.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα