Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

«Costa Navarino»: Προσέλαβε 904 νέους εργαζομένους στη Μεσσηνία

Ενώ τους τελευταίους μήνες χάθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας, μια ελληνική επιχείρηση προσέλαβε -μόνο τους τελευταίους 2 μήνες- όχι μερικές δεκάδες, αλλά 904 νέους εργαζομένους.


Ο άθλος αυτός έχει να κάνει με την τεράστια, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, επένδυση που σχεδίαζε εδώ και 20 χρόνια -και σήμερα λειτουργεί ένα μέρος της- ο εφοπλιστής κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία...

Πρόκειται για τα δύο πρώτα ξενοδοχεία πολυτελείας και ένα γήπεδο γκολφ, τα οποία είναι μέρος του μεγαλύτερου τουριστικού πρότζεκτ που έχει γίνει στην Ευρώπη και αφορά τη δημιουργία στη Μεσσηνία 8 ξενοδοχείων πολυτελείας και τεσσάρων γηπέδων γκολφ, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ.

Από τους 904 εργαζομένους που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία «Navarino Dunes» οι 678 κατάγονται από τη Μεσσηνία, ενώ εκατοντάδες άλλοι εργάζονται στην κατασκευή των επόμενων δύο ξενοδοχείων και ενός επιπλέον γηπέδου γκολφ του ομίλου, που θα λειτουργήσουν το 2013.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και των γηπέδων γκολφ, ενώ με βάση την ίδια μελέτη για κάθε ευρώ που δαπανάται μέσα στο ξενοδοχείο ξοδεύεται άλλο ένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νομού, η Μεσσηνία είναι ίσως ο μοναδικός νομός της χώρας όπου δεν έχει κάνει την εμφάνισή της η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση TEMES του καπετάνιου -όπως αρέσκονται να προσφωνούν οι ντόπιοι τον κ. Κωνσταντακόπουλο -βρίσκει με δυσκολία πλέον προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν «μεταναστεύσει» από την Αθήνα δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής κάνουν χρυσές δουλειές αφού όλοι έχουν, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, καθημερινές συναλλαγές με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τού «Costa Navarino».

Τα δύο πρώτα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους πριν από μερικές εβδομάδες είναι πράγματι εντυπωσιακά, αφού εκτείνονται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων και διαθέτουν εντυπωσιακές σουίτες, που φτάνουν ακόμη και τα 660 τ.μ., εκατοντάδες πισίνες και μια σειρά από ευκολίες που αποζητά ο υψηλού επιπέδου επισκέπτης.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της επένδυσης είναι το εντυπωσιακό γήπεδο γκολφ, το οποίο εκτείνεται σε μια έκτα- ση 1.000 στρεμμάτων και περιβάλλει τα δύο ξενοδοχεία, το μάνατζμεντ των οποίων έχει αναλάβει η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων «Starwood».

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την περιοχή Ρω- μανός στην Πύλο, αυτή τη στιγμή τα εργοτάξια των κατασκευαστικών εταιρειών είναι σε πλήρη ανάπτυξη για να καταφέρουν να έχουν ολοκληρώσει και να θέσουν σε λειτουργία τα επόμενα δύο ξενοδοχεία και το ένα γήπεδο γκολφ το 2013.

Το χαρακτηριστικό των δύο υπό κατασκευή ξενοδοχείων είναι ότι δεν θα φαίνονται με γυμνό μάτι, αφού το σύνολο των δωματίων τους θα είναι υπόσκαφα, δηλαδή θα είναι λαξευμένα μέσα σε μια φυσική πλαγιά που υψώνεται μπροστά από τη μία αμμώδη παραλία στον κόλπο του Ναυαρίνου.

Το μόνο που θα διακρίνει ο επισκέπτης θα είναι οι πισίνες, που θα βρίσκονται μπροστά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση των επόμενων δύο ξε- νοδοχείων στη θέση Ριζόμυλος της Μεσσηνίας, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων στη θέση Κυνηγός της Πύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα