Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ατλάντικ

Παλεύει για να μην κλείσει

Αναστάτωση έχει προκαλέσει και στην κοινωνία της Μεσσηνίας προχθεσινή είδηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που έκανε λόγο για πτώχευση της εταιρείας «Ατλάντικ». Πάντως, εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα, μας είπαν χθες ότι αυτό που γνωρίζουν είναι πως η εταιρεία δεν πτώχευσε, αλλά έχει κάνει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών της. Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση της εταιρείας, όπου γίνονταν διευκρινίσεις σχετικά με το αίτημα υπαγωγής της στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εντοπίσαμε χθες το απόγευμα, στην ιστοσελίδα της «Ναυτεμπορικής»: «Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας έως και σήμερα 16/7/2010 ανέρχονται στο ποσό των 20,6 εκ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από: 1) Μάιο 2010 2,43 εκ. ευρώ, 2) Ιούνιο 2010 13,77 εκ. ευρώ και 3) Ιούλιο 2010 4,4 εκ. ευρώ και για τα οποία η εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση για διακανονισμό.

Η συζήτηση της αιτήσεως συνδιαλλαγής της εταιρείας μας προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο της 27ης Οκτωβρίου 2010, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αριθμό πινακίου Ρ1/4».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της, «η διοίκηση της εταιρείας θα ήθελε για μία ακόμα φορά να επισημάνει ότι η ενέργεια αυτή, αν και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της, κρίνεται όμως απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεών της. Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 3.500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι αποφασισμένη και κινείται με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ήδη τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη πλάνο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων. Παράλληλα, υλοποιούνται ενέργειες ενίσχυσης της ρευστότητας όπως η πρόσφατη ολοκλήρωση της διάθεσης του ποσοστού συμμετοχής της θυγατρικής ΒΗΤΑ ΠΙ στην εισηγμένη στο ΧΑ ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, ενέργεια η οποία ενίσχυσε τη ρευστότητα της Εταιρείας κατά 14,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ μελετά τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της».

Οι άνθρωποι από τη Μεσσηνία που εργάζονται στην εταιρεία «Ατλάντικ» φτάνουν τους 150, εκ των οποίων περίπου 70 στα καταστήματα της Καλαμάτας.
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα