Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Στρος-Καν: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να αντέξουν οποιονδήποτε σεισμό

Τα "τεστ αντοχής" (stress tests) που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα δείξουν ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια, δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ

Τα "τεστ αντοχής" (stress tests) που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα δείξουν ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια, δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Έχω την αίσθηση ότι αυτό που θα βγει θα είναι μάλλον καθησυχαστικό και ότι θα διαπιστώσουμε ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επαρκή θεμέλια για να αντέξουν οποιονδήποτε σεισμό", δήλωσε ο κ. Στρος-Καν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι France 24.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν "μεγάλες καταστροφές" από τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά οι αναθεωρήσεις πρέπει να είναι αυστηρές.

"Δεν αναμένουμε μεγάλες καταστροφές", δήλωσε ο Γιούνκερ στην αυστριακή εφημερίδα Kurier. "Αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με επιπολαιότητα, τα τεστ έχουν ρεαλιστική βάση", είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.
Ο ίδιος είπε ότι το ευρώ "δεν κινδυνεύει" και ότι καμία χώρα δεν θέλει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα