Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ανάβει φωιτές ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων

Ανάβει φωιτές ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τοποθέτηση των νέων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας που έκαναν τη ζωή μας άνω κάτω, με κόστος 180.000 ευρώ, ξεπετάχτηκαν από το πουθενά νέες πινακίδες που οδηγούν τους επισκέπτες και τουρίστες «Προς σκουπιδότοπο Δήμου Γαργαλιάνων». Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει πινακίδες που οδηγούν τους τουρίστες στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης τους, όπως θέατρα, τουριστικοί ξενώνες, κολυμβητήρια, πάρκα, κέντρα αθλητισμού , ιαματικά λουτρά, καθαρές παραλίες και ότι άλλο καλό έχει να διαφημίσει ο κάθε Δήμος. Εδώ στους Γαργαλιάνους, μετά από 8 χρόνια δημαρχοντίας Καλοφωλιά, οι πινακίδες που τοποθέτησε ο δήμαρχος, οδηγούν σε ένα και μοναδικό μέρος: τον σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Ότι έχει ο καθένας διαφημίζει...
Πουθενά στον κόσμο, σε καμιά πόλη δεν πληροφορούν με τόσες πινακίδες για το που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος της πόλης... Εμείς όμως κατορθώσαμε, μετά από τη σκληρή δουλειά του απερχόμενου Δημάρχου να οδηγούμε τους επισκέπτες μας σε ένα και μοναδικό αξιοθέατο, την παράνομη χωματερή μας... Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι ο κ. Καλοφωλιάς δεν έβαλε τις πινακίδες αυτές για τους τουρίστες αλλά για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων που φέρνουν τα σκουπίδια τους στους Γαργαλιάνους...
Μάλιστα κύριοι, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε από μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν,
χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (που δεν έχει συγκροτηθεί πλήρως, διότι παραιτήθηκαν 9 από τους 17 συμβούλους και συνεχίζεται, ακόμη, η αντικατάστασή τους με τους αναπληρωματικούς). Έτσι λοιπόν, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε, μόνος του, να μας φέρει τα σκουπίδια της Καλαμάτας.... Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους... Εμείς καθόμαστε ανέμελοι στην πλατεία και ο απερχόμενος Δήμαρχος συνεχίζει την απαξίωση της πόλης μας με όποιον τρόπο μπορεί. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η «αυθαιρεσία» του κ. Καλοφωλιά.
Την Πέμπτη 15-7-10 στις 5 μ.μ. τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Καλαμάτας άδειασαν τα σκουπίδια τους στη δική μας παράνομη χωματερή. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μετατρέψει τη πόλη μας σε σκουπιδοφάγο του Δήμου Καλαμάτας; Το παραδέχτηκε δημόσια στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν υπερήφανος για το κατόρθωμα του... Από όλους τους Δήμους Μεσσηνίας μόνο δύο πήραν τα σκουπίδια της Καλαμάτας... οι Γαργαλιάνοι και η Οιχαλία. Οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι, πώς είναι δυνατόν να δέχονται τέτοιες προσβολές; Παρεμπιπτόντως. ακόμα μια ταλαιπωρία που δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές μας είναι η ίδια η παραμονή του κυρίου δημάρχου στον θώκο του, αφήνοντάς μας άναυδους. «Πότε θα κρατήσει τον λόγο που μας έδωσε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι θα παραιτηθεί αν χάσουμε την έδρα του Δήμου;»
Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων, αφουγκραστείτε τα αισθήματα του κόσμου και παραιτηθείτε αμέσως. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε τον λόγο που μας δώσατε στο κέντρο της πλατείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας χειροκρότησαν κ. Καλοφωλιά τότε για την «παλικαριά σας» όχι όλοι ...όσοι δεν σας ήξεραν φυσικά. Γιατί άραγε τόσο δέσιμο με την καρέκλα; Σας αξίζει πάντως ένα «βραβείο» για την ικανότητά σας να κοροϊδεύετε χωρίς ντροπή τόσες χιλιάδες κόσμο για τόσα πολλά χρόνια.
Ποιος επιτέλους θα νοιαστεί για αυτόν τον τόπο; Πότε θα πιούμε καθαρό νερό; Εμείς, οι πολίτες των Γαργαλιάνων, είναι καιρός να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το καλό της πόλης που γεννηθήκαμε. Κανένας ξένος δεν θα μας βοηθήσει. Ας πάρουμε τις τύχες της πόλης μας στα δικά μας χέρια και να μην περιμένουμε "σωτήρες" από την Κυπαρισσία. Έχουμε κάποια εμπειρία ετών, μέχρι τις μέρες μας με τον Καλλικράτη... Για το καλό του νέου Δήμου Τριφυλίας είναι επιτακτική η στενή και ισότιμη συνεργασία όλων των πόλεων της Τριφυλίας. Στους Γαργαλιανιώτες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να το κερδίσουμε.
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα