Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Με 41 δημοτικούς σμυβούλους ο νέος Δήμος Τριφυλίας και η Καλαμάτα!

Με 41 δημοτικούς σμυβούλους ο νέος Δήμος Τριφυλίας και η Καλαμάτα!
Ο 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ' θεωρητικά αποτελεί την μεγαλύτερη αυτοδιοικητική αλλάγή στην χώρα μας αποτελώντας στοίχημα για την λειτουργία του θεσμού τόσο οι πόροι όσο και η σύνθεση διαφορετικών δυνάμεων απο κάθε περιοχή. Μάλιστα άρχισαν να δημοσιοοποιούνται οι πρώτες πληροφορίες για τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που θα απαρτίζουν τα νέα διευρυμένα σχήματα. Έκπληξη αποτελεί- αν δεν πρόκειται για λάθος- το γεγονός ότι πλέον ο Δήμος Καλαμάτας και ο νέος Δήμος Τριφυλίας θα αποτελείται απο 41 δημοτικούς συμβούλους ασχέτως αν η πληθτσμιακή διαφορά είναι δεδομένη. Η απλή αναλογική δείχνει ότι μπορει η Καλαμάτα να έχει 3 Δήμος κοντά της αλλά ο πληθυσμός στις περιοχές αυτές είναι αριθμητικά λιγότερος απο εκείνον της Τριφυλίας. Και τούτο διότι η Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι θα εκλέγουν ο καθένας απο 11 συμβούλους αναλόγως του πληθυσμού, ενώ οι όμροι Δήμοι της Καλαμάτας όπως Θουρία και Άρις έχουν αριθμητικα μικρότερο πληθυσμό.
Οπότε ισοψηφία στα Δ.Σ. για τις 2 πλέον δυναμικές περιοχές της Μεσσηνίας που θα αποτελέσουν την πυξίδα για το μέλλον του Νομού μαζί με τον Δ. Πύλου- Νέστορος αφού η Τριφυλία ακουμπάει στα διοικητικά της όρια με την ΠΟΤΑ.
Ετσι στο Δήμο Τριφυλίας οι 3 μεγάλες πόλεις εκλέγουν συνολικά 33 συμβούλους, ενώ απο 4 θα περιλαμβάνει το Δ.Δ. Αετού, η περιοχή της Αυλώνας με 3 εκπροσώπους και η Κοινότητα Τριπύλας με ένα εκπρόσωπο. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών για την νέα αναπτυξιακή πορεία της περιοχής ή οποία οφείλει να συμπορευθεί με γνώμονα την ισσόροπη κατανομή επενδύσεων, πόρων, δυναμικού αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Καταληκτικά διαφαίνεται ότι πλέον οι 2 Δήμοι που κινούνται σε διαφορετικά γεωγραφικά όρια θα αποτελέσουν αφετηρία για να πάρει επιτέλους την θέση που αξίζουν στην ιστορία και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα