Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές και κόμματα!!!!!

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

Από το 1985 και μετά, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, άρχισαν να ωριμάζουν στην Ελληνική κοινωνία, αρχικά και να αναβαθμίζονται σιγά- σιγά, χρόνο με το χρόνο μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών. .

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι και η μεταβολή των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

Επέρχεται η αρχή του τέλους του «κόμματος των μαζών», η σταδιακή αποξένωσή του από την κοινωνία των πολιτών και η μετατροπή του σε ένα κόμμα ταυτισμένο με το Κράτος και με προέχοντα τα εσωτερικά του συμφέροντα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην εντεινόμενη απομαζικοποίηση των κομμάτων αλλά και στην απαξίωση του πολιτικού, κομματικού συστήματος, που στις μέρες μας έφτασε σε …… ανησυχητικά επίπεδα.


Ένα σημαντικό «παρακλάδι» αυτής της αλλαγής σχέσεων αφορά και την αυτοδιοίκηση.
Πριν την αυγή ακόμα του 2000, ήταν φανερό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η αδυναμία των κομμάτων να επιβάλουν στις τοπικές κοινωνίες, τους «εκλεκτούς» τους δημάρχους ή νομάρχες




Οι ψηφοφόροι, άρχισαν να εκφράζονται διαφορετικά στις εθνικές εκλογές από ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων, δηλαδή τα κριτήρια του δεν ήταν πλέον καθαρά, το συμφέρον του κόμματος, αλλά το καλό της τοπικής κοινωνίας.


Εμφανίστηκαν οι πρώτοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα , αλλά και στην Μεσσηνία.... στην Μεσσήνη, την Κυπαρισσία , τα Φιλιατρά..... κάποιοι τολμούν και σηκώνουν το ανάστημά τους, κόντρα στα παρακμάζοντα αλλά πανίσχυρα ακόμα κόμματα!


Άνθρωποι αγωνιστές, οργανώνονται με παρρησία και αντιδρούν στην ετεροκίνητη Τοπική αυτοδιοίκηση! Τολμούν να αμφισβητήσουν το θανατηφόρο εναγκαλισμό τους από τα παμφάγα κόμματα, που δεν τους αρκεί το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση, αλλά θέλουν να ελέγχουν και την τοπική αυτοδιοίκηση και όλες τις άλλες μορφές οργάνωσης και έκφρασης των πολιτών !!!!!


Πολλοί από αυτούς, άλλοτε αυθεντικοί και άλλοτε «αντάρτες», καταγράφουν, ένα όχι ευκαταφρόνητο και πάντως κρίσιμο ποσοστό ψήφων, είτε αποσπούν υψηλά ποσοστά, είτε αρκετοί εκλέγονται κόντρα στους «χρησμένους» υποψήφιους ....
Αποκορύφωμα οι εκλογές του 2006. Σχεδόν το 1/3 των ψήφων κατευθύνθηκε σε μη καθαρόαιμους κομματικούς υποψήφιους, σε ....αντάρτες και σε φρέσκα ανεξάρτητα σχήματα.


Ο σπόρος καλός και πλούσιος έπεσε άφθονος στην κοινωνία, στην οποία και εναπόκειται να την κάνει κυρίαρχη άποψη, η οποία θα χαρακτηρίζει πλέον τις εκλογές στον αυτοδιοικητικό χώρο!!!!

Όχι λοιπόν στην αποδοχή των λιμοκοντόρων, που ενώ θα πάρουν χρήσματα, εντολή δηλαδή του κόμματος να το υπηρετήσουν, θα το παίζουν και ..... υπερκομματικοί!!!!!  

....γιατί αντιλαμβάνονται οι παμπόνηροι, ότι οι πολίτες, δεν εμπιστεύονται πλέον τα κόμματα και τους ανθρώπους των και προσπαθούν να αλιεύσουν ... σε ξένα μα τελείως ξένα χωράφια ...ψηφοφόρους !!!!

Μην τους επιτέπεται λοιπόν να σας προσβάλλουν,  να σας κοροϊδεύουν ότι τάχα τες είναι και ....υπερκομματικοί!  Φτάνει πια η ξεδιάντροπη κοροϊδία!!!!

ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!!

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2010

    Ναι στους αυτοδιοικητικούς για την τοπική αυτοδιοίκηση!
    'Οχι στους χρησμένους, άχρηστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2010

    στους καταλληλότερους ο Δήμος! Όχι στους χρησμένους απο τα κόμματα! Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα