Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ το Λύκειο Φιλιατρών

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Λυκείου Φιλιατρών, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ, από το ΠΕΠ Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ. Χθες κατατέθηκε στην Περιφέρεια ο φάκελος του έργου, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Κοινοτικό πακέτο. Νωρίτερα το μεσημέρι, στη Νομαρχία Μεσσηνίας υπέγραψαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, παρουσία του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών μηχανικού Δημήτρη Καλδή.

Σειρά αναμένεται να πάρουν, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης, το 10ο - 26ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας στην οδό Κρήτης και το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Γαργαλιάνων. Ενημερώνοντας για το Λύ-
κειο Φιλιατρών, ο νομάρχης Δ. Δράκος είπε ότι «υπάρχει πλήρης ανάλυση των τιμολογίων με την καινούργια μέθοδο, που έχει επιλεγεί για την ένταξη των έργων». Παρατήρησε πως «είναι ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο που θα λύσει δια παντός το πρόβλημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. Θα αποδοθεί στο δήμο και την τοπική κοινωνία το παλιό κτήριο όπου στεγαζόταν το λύκειο, το οποίο δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανά-
γκες εκπαίδευσης, για να υποδεχθεί άλλες χρήσεις». Ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκ. Ξύγκας ανέφερε ότι «το λύκειο στεγάζεται σ’ ένα κτήριο που υπάρχει από το 1923» και σημείωσε: «Είναι ένα σχολείο που το περίμεναν όλοι - γονείς, μαθητές, δάσκαλοι. Εχει κατασκευαστεί ο φέρων οργανισμός
και περνάμε στη δεύτερη φάση, για να μπορέσουμε σε 1 - 2 χρόνια από τώρα να παραδώσουμε στους νέους μας αυτό το σχολείο, που θα είναι κόσμημα για την πόλη. Πληροφόρησε, επίσης, ότι στα Φιλιατρά έχουν γίνει 2 νηπιαγωγεία από τον ΟΣΚ, 2 αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και ο αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού. «Δώσαμε πολύ βάρος στον τομέα αυτόν και πιστεύουμε ότι θα έχουμε αφήσει ένα έργο για την παιδεία αρκετά μεγάλο», παρατήρησε ο δήμαρχος. Ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε συνεισφέρει αρκετά στον τομέα της σχολικής στέγης. Με τα σχολεία που προανέφερε ο νομάρχης, βελτιώνεται περισσότερο η υποδομή στη σχολική στέγη στο νομό».
ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
Ακόμα, ο κ. Δράκος ενημέρωσε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται η ίδια δουλειά για τα 10ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας. Περί το τέλος του Αυγούστου θα κατατεθεί το αντίστοιχο τεχνικό δελτίο για τα σχολεία αυτά. Κι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η μελέτη για να καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο του Γυ-
μνασίου - Λυκείου Γαργαλιάνων το οποίο θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες».
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

7 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 30, 2010

    Καλά, εδώ χρεοκοπήσαμε, μυαλό δεν βάζουν;
    Μία βλεκεία του Κου Ξύγκα, θέλουν αμέτι-μουχαμέτι μου να την ολοκληρώσουν; μα δικά μας λεφτά είναι!
    Ένα άχρηστο έργο, που για διάφορους λόγους, στήθηκε για να εξηπηρετήσει κάποιους σκοπούς! Ακόμα επιμένουν;
    Το θέλουν λέει όλοι! Παραμύθια , κανένας δεν το θέλει, δεν το χρειάζεται! Λίγο ντροπή! Φτάνει πιά, η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, για άχρηστα έργα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 30, 2010

    Ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκ. Ξύγκας ανέφερε ότι «το λύκειο στεγάζεται σ’ ένα κτήριο που υπάρχει από το 1923» και σημείωσε: «Είναι ένα σχολείο που το περίμεναν όλοι - γονείς, μαθητές, δάσκαλοι.

    Καλά, μην ορκίζεσαι, Δήμαρχε.
    Σε πιστέψαμε όλοι.
    Απο την χαρά μας, που το περιμέναμε όλοι τόσο καιρό, Κατουρηθήκαμε ....
    ...γονείς, μαθητές, δάσκαλοι!!!!!!!!!!
    Και τι θα κάνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουλίου 30, 2010

    ΑΙΩΝΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!
    ΣΥΜΦΩΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧριστίναΙουλίου 30, 2010

    Ξύγκα, τελείωσε.
    θα το κλείσουν, το λύκειο πρώτα, το γυμνάσιο μετά.
    Τα παιδιά μας,οταν γενιούνται, γράφουν τόπο γέννησης ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

    Τώρα θα λένε μαθητές του Λυκείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!

    Παρέλαβες πόλη και παράδωσες χωριό!!!!!!!

    Αιωνία η ευθύνη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουλίου 31, 2010

    Το Λύκειο όπως είναι έχει χάλια!!!! Τα παιδιά δεν έχουν ούτε εργαστήριο ούτε θέρμανση καλά καλά!!!! Όσο για παράθυρα και κουφώματα... Αργά το θυμήθηκαν, αλλά έστω και τώρα να φτιαχτεί! Και να συντηρηθεί και το παλιό κτήριο να γίνει αξιοπρεπές και όχι στην κατάσταση που είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε το καλύτερο κτίριο, σε όλη την Ελλάδα. Έχει δίκιο ο Ανώνυμος απο πάνω.... Βεβαίως να φτιαχτεί, να αναπαλαιωθεί, να γίνει ένα σύγχρονο κτίριο, με ασφάλεια και λειτουργικότητα!
    Σίγουρα θα κοστίση πολύ λιγότερα και θα είναι πολύ καλύτερα!!
    Ακούτε, εσεις της Δημαρχίας;
    Και μην ξεχνάτε: Το σύνολο των μαθητών, καθηγητών και πολιτών αντιδρούν και βλέπουν με δέος..... να επιμένουν!
    Οι ανόητοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουλίου 31, 2010

    Ο Δολοφόνος , επιστρέφει πάντα, στον τόπο του εγκλήματος!
    Καλά, ο κος Δράκος, γιατί επιμένει; Τι συμφέρον έχει;
    Πάντως, θα έχουμε την ευκαιρία, να τον μαυρίσουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα