Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Το σαμποτάζ έβγαλε Τατούλη"

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
ImageΈχουν περάσει δέκα περίπου ημέρες από τις επαναληπτικές εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη νίκη του Π. Τατούλη και στη Νέα Δημοκρατία ακόμη αναζητούν τους λόγους της ήττας, σε μια περιοχή που αποτελούσε στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του Αντώνη Σαμαρά.
Σε σχετικό ρεπορτάζ του «Θ» την περασμένη Τετάρτη, τα περισσότερα των στελεχών του κόμματος που δέχτηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα αίτια της ήττας συνέκλιναν στην άποψη ότι το ηγετικό δίδυμο του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία υπήρξε ο σημαντικότερος λόγος του αρνητικού αποτελέσματος.  
Σε προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», όμως, φαίνεται ότι η κύρια αιτία της ήττας στην Πελοπόννησο ήταν η στάση που τήρησαν οι βουλευτές.
Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, αναφέρεται ότι ο ρόλος του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου και των συνεργατών του ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αποτελέσματος.
Αναλυτικά, το δημοσίευμα ανέφερε: «“Αν δεν έχεις την ανάσα του βουλευτή δίπλα σου, δεν κερδίζεις τέτοιες μάχες”, λένε με οργή στελέχη της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο. Η μάχη της Περιφέρειας χάθηκε, παρότι η διαφορά μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και του Δημήτρη Δράκου ήταν οριακή την πρώτη Κυριακή.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Δήμαρχοι του Νομού Αργολίδας έχουν καταγγείλει δημόσια τη βουλευτή Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου για τη στάση που τήρησε σε όλη την προεκλογική περίοδο, να υποστηρίξει, όπως λένε, τόσο τον Π. Τατούλη όσο και τους υποψήφιους δημάρχους απέναντι στους “γαλάζιους” που έδιναν τη μάχη της ψήφου.
Ερωτηματικά υπάρχουν, όμως, για τη μάχη που δόθηκε και στη Μεσσηνία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου και έδρα του Δημήτρη Δράκου, ο οποίος έχει διατελέσει νομάρχης επί σειρά ετών.
Για τον Γ. Λαμπρόπουλο δεν υπάρχουν καταγγελίες, όπως στην περίπτωση της Ελ. Παπαδημητρίου. Συνόδευε, μάλιστα, τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην επίσκεψή του στο νομό, απαντώντας έτσι – τυπικά και επικοινωνιακά- σε κάθε σενάριο.
Ωστόσο, ο διευθυντής του γραφείου του δεν έκρυψε τα φιλικά αισθήματά του για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, καθώς ήταν από τους τακτικούς επισκέπτες στο εκλογικό κέντρο του Π. Τατούλη στην Καλαμάτα.
Τα ψηφοδέλτια που έλαβαν οι δύο μονομάχοι στο Νομό Μεσσηνίας γεννούν ερωτήματα, καθώς τη δεύτερη Κυριακή ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης αύξησε τη δύναμή του στο νομό κατά 4.000 ψηφοδέλτια, ενώ αντίστοιχα ο Δ. Δράκος έχασε 3.000 ψηφοδέλτια.
Για τους τοπικούς παράγοντες, η εβδομάδα μέχρι την επαναληπτική εκλογή ήταν «η μέρα με τη νύχτα» για τους δύο μονομάχους όσον αφορά στη στήριξή τους από τους βουλευτές.
Όπως επισημαίνουν, όταν ο Π. Τατούλης διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό για τα ποσοστά που έλαβε την πρώτη Κυριακή στο Νομό Κορινθίας, εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, όλος ο κομματικός μηχανισμός “έτρεξε” για να τον ενισχύσει.
Και τα κατάφερε, καθώς τη δεύτερη Κυριακή στον ίδιο νομό ο συνδυασμός του έλαβε επιπλέον 2.000 ψηφοδέλτια. Αντιθέτως, κινητοποίηση τοπικών βουλευτών δε φάνηκε καθόλου υπέρ του Δ. Δράκου, τα ποσοστά του οποίου μειώθηκαν στην επαναληπτική εκλογή και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου». 

6 σχόλια:

  1. ..Kαι ο Μπαμπις..βεβαιως βεβαιως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κέρδιζα θα σας το έλεγα....
    Όπως επίσης, αν χάναμε, θα σας το έλεγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάδε έφη ζαρατούστρας.....
    Όλοι ψάχνονται!!!!!!
    Όμως εγώ που τους την έκανα είμαι ΠΑΣΟΚ!!!!
    Άρα......
    Πλακίτσα έχει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν υπηρχε η φιλη μου η Μπεσσυ εγω δεν θα ψηφιζα Δρακο που δοκιμαστηκε για 12 χρονια κι απο εργο ΜΗΔΕΝ. Μην κατηγορειτε λοιπον τον κ.ΠΑΓΑΝΗ και το καθενα ΠΑΓΑΝΗ που δεν τον ψηφισαν αλλα καποιους που επελεξαν ενα κουτσο αποτυχημενο και γερικο αλογο να τρεξει....
    Σημειωσατε δε μια σημαντικη παραμετρο
    Ο κ. ΠΑΓΑΝΗΣ εχει διατελεσει αντιδημαρχος στο ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και σιγουρα εχει συνεργαστει με τον "αγαπητο" Νομαρχη Μεσσηνιας εχοντας σχηματησει προσωπικη αποψη για τις ικανοτητες του κ.Δρακου...

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ο κ. ΠΑΓΑΝΗΣ δεν ξερω τι ψηφισε αν και συνομιλητης μου, ουδεποτε μου υπεδειξε τι να ψηφισω στις τελευταιες νομαρχιακες εκλογες


    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην κάνουμε τώρα και τον λούπη ...προσωπικότητα!!!!!! Δεν σου υπέδειξε τι να ψηφίσεις.... Καλά τόσο γκα-γκα είσαι που θα μπορούσε και να σου υποδείξει;
    Δηλαδή τα αυτονόητα τα θεωρείς ....κατόρθωμα; ΕΕΕΕΕΕΕΕ καλά τότε ...είναι και αυτός ήρωας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Δημητρη ολοι οι ανθρωποι εχουν μια προσωπικοτητα ...Μην το ξεχνας!!
    Μπορει το ρημα υπεδειξε να μην μου αρμοζει
    ισως το "προτεινε" να σε καλυπτει...
    Αλλα το θεμα ειναι ο κ.ΔΡΑΚΟΣ ο δωδεκαετης αποτυχημενος νομαρχης που δεν τον επελεξε ο κ. Παγανης για περιφερειαρχη, αλλα καποιοι υψηλοτεροι ισταμενοι που θελουν και να μας κυβερνησουν...

    Υ.Γ.Δεν ειμαι Ντορικος.

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα