Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το filiatrablog ανήκει στην κοινωνία!

 Υπάρχουν λοιπόν δύο ελευθερίες. Η μια είναι η ελευθερία εκ του νόμου και η δεύτερη είναι η ελευθερία εκ του ήθους.
Η μια ελευθερία είναι εντελώς ανεξάρτητη από την άλλη. Μπορεί να έχεις ελεύθερο ήθος κάτω από οποιοδήποτε νομικό καθεστώς ,ακόμα και ανελεύθερο. Και μπορεί να μην έχεις ελεύθερο ήθος κάτω από οποιοδήποτε νομικό καθεστώς ακόμα και ελεύθερο. Μπορεί να είσαι ελεύθερος εκ του Νόμου και ανελεύθερος εκ του ήθους.
Η ελευθερία εκ του Νόμου δεν επιτρέπει τη λογοκρισία. Ο πολίτης όμως που παραποιεί τις ειδήσεις ή τις περικόπτει, όταν δεν συνάδουν προς την ιδεολογία του, ασκεί λογοκρισία.
Και μάλιστα αυτή η λογοκρισία είναι ειδεχθέστερη από τη λογοκρισία εκ του Νόμου. Γιατί με τη θεσπισμένη λογοκρισία οι ελεύθερες συνειδήσεις εξεγείρονται και ασκούνται στην ελευθερία της ,ενώ με την κρυφή λογοκρισία οι συνειδήσεις διαφθείρονται χωρίς να έχουν καταδέσει οι ύπουλες λογοκρισίες των ‘"ανευλαβών συνειδήσεων"’!
Η ελευθερία εκ του Νόμου δεν μπορεί να περιστείλει το μίσος που κυκλοφορεί στις φλέβες των πολιτών και δηλητηριάζει τον κοινωνικό οργανισμό και τον καθιστά ανίκανο να απολαύσει τα δώρα της ελευθερίας. Γιατί το μίσος είναι ανελευθερία και δεσμεύει τις ψυχές και το φρόνημα των πολιτών….
Η κοινωνία μας υποφέρει από την έλλειψη ελευθερίας εκ του ήθους. Πρόκειται για μια δυσίατη κοινωνική ασθένεια, γιατί για τους πολλούς-που είναι θύματά της –είναι δυσδιάγνωστη .Δεν υπάρχει φάρμακο. Μόνο η αργή και φυσιολογική αντίδραση του ίδιου του κοινωνικού οργανισμού θα μπορούσε να επαναφέρει την υγεία…..
Έχοντας αυτά υπόψη, πιστεύουμε, ότι οι πολίτες θα πρέπει να μας κρίνουν!
Λέμε αυτά, γιατί κατά καιρούς προσπαθούν κάποιοι, προφανώς με εμπάθεια και κακοήθεια, να αποδώσουν το ονοματεπώνυμο που επιθυμούν, στο filiatrablog!
Αυτό είναι προφανές, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και για ποιους λόγους γίνεται!
Θα ήταν καλό και χρήσιμο, σε όλους αυτούς που προσπαθούν να προσδώσουν  σκοπιμότητα στο blog μας, να σταματήσουν να το κάνουν, γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν και σε τίποτα!
Δεν θα επιτρέψουμε στους διάφορους κακοήθεις, ούτε να προβάλλουν ονόματα που επιθυμούν, ούτε να προσπαθούν να μειώσουν την πολύ πετυχημένη πορεία του filiatrablog!
Εμείς ποτέ δεν κομπορρημονήσαμε για κάποια επιτυχία, ούτε άλλο όφελος είχαμε ποτέ από κανέναν! Απλά κάνουμε αυτό που κάνουμε από αίσθημα προσφοράς στην ελεύθερη έκφραση της κοινωνίας (όσο και αν φαίνεται παράξενο σε μερικούς κακοπροαίρετους, που αδυνατούν να το κατανοήσουν γιατί οι ίδιοι δεν θα έκαναν ποτέ κάτι ανάλογο).
Από την αρχή δημιουργίας αυτού του blog, σκοπός ήταν η προβολή απόψεων, όλων των φωνών που μπορούν να υπάρξουν στην κοινωνία για το καλό του τόπου μας!
Κρινόμαστε καθημερινά, αν αυτό το τηρούμε ή όχι. Αν λογοκρίνουμε κείμενα και απόψεις οποιουδήποτε  ή αν τα αποκλείουμε!
Βέβαια στο σχολιασμό των δημοσιεύσεων το αφήσαμε ελεύθερο γιατί πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης! Γιατί ελευθερία δεν είναι με ότι συμφωνείς, ακόμα και αν είσαι με τους πολλούς, αλλά και κυρίως πάντα για κείνον που σκέφτεται διαφορετικά!
Θα υπάρξουν και υπερβολές ακόμα και κακοπροαίρετες, είναι όμως προτιμότερες από την μη έκφραση απόψεων και θέσεων ανθρώπων που μπορούν κάτω από την ανωνυμία να εκφράσουν!
Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να το περιορίσουμε όμως σε κάθε περίπτωση οι πολίτες στους οποίους απευθύνονται έχουν την τελική κρίση και αποδέχονται ή απορρίπτουν τις υπερβολές ή τις κακοπροαίρετες υπερβολές!
Αυτά για να τελειώνουμε με όλους αυτούς τους κακόβουλους πονηράκηδες, που ενώ εσύ τους δείχνεις το φεγγάρι, αυτοί θέλουν να κοιτάζουν το δάκτυλο σου!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα