Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο Νικήτας έχει πολλά νεύρα με τη ΝΔ


Ο κ. Κακλαμάνης ετοιμάζει επίθεση στον Αντ. Σαμαρά και «φλερτάρει» με την Ντόρα Μπακογιάννη

Από τη περασμένη Δευτέρα που ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης συνειδητοποίησε ότι έχασε τη μάχη του Δήμου Αθηναίων, κλείστηκε στο γραφείο του και δεν μιλάει σε κανέναν. Αρνήθηκε όλα τα αιτήματα που δέχθηκε για να παραχωρήσει συνεντεύξεις και ασχολείται μόνο με τις χριστουγεννιάτικές γιορτές που θα διοργανώσει για τελευταία φορά στην Αθήνα. «Δεν κέρδισε ο Καμίνης, εμείς χάσαμε» είπε σε συνομιλητή του, στα ελάχιστα τηλεφωνήματα φίλων του που δέχθηκε να απαντήσει, ενώ όταν τον ρωτούν οι συνεργάτες του τι σκοπεύει να κάνει τώρα, δίνει σε όλους την ίδια απάντηση: «Θα παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο και θα δώσω τη μάχη της αντιπολίτευσης. Με την κεντρική πολιτική σκηνή έχω τελειώσει» . Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει τελειώσει με τον κ. Αντ. Σαμαρά. Πιστεύει ότι η ΝΔ υπονόμευσε την υποψηφιότητά του επειδή δεν μπορούσε να την αρνηθεί και ο ίδιος προετοιμάζεται να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Και η ίδρυση του κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη τού δίνει την ευκαιρία...  Ο κ. Κακλαμάνης εγκατέλειψε τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας το καλοκαίρι του 2006, δηλώνοντας πως έδωσε ό,τι είχε να δώσει στην πολιτική και διαβεβαιώνοντας ότι μετακομίζει στον Δήμο Αθηναίων για να μείνει. Ηταν τόσο βέβαιος ότι θα παραμείνει πολύ, ώστε να μη συγκροτήσει καν εκλογικό επιτελείο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ούτε και μηχανισμό για να πληροφορηθεί πρώτος τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Μόλις δύο ημέρες πριν από την επαναληπτική εκλογή της περασμένης Κυριακής άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και να ηττηθεί, διαπιστώνοντας ότι το ΠαΣοΚ βοηθούσε με κάθε τρόπο τον κ. Γ. Καμίνη, ενώ η ΝΔ διέδιδε στο παρασκήνιο ότι «αν χάσει ο Νικήτας δεν θα τα βάψουμε και μαύρα»! Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται ότι έκανε και πολλά λάθη.
 Υποτίμησε την οργή των κατοίκων της πλατείας Αμερικής για τα δέντρα που κόπηκαν προκειμένου να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ, την αγανάκτηση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και τη δυσφορία των κατοίκων του Κολωνακίου επειδή το πρωί η δημοτική αστυνομία μοιράζει κλήσεις αλλά το βράδυ που λειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα εξαφανίζονται και ο καθένας παρκάρει όπου θέλει! Αλλά παρ΄ όλα αυτά πιστεύει ότι στον δήμο που η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη, δεν θα έχανε αν ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του έδιναν τη μάχη που έδωσαν για τον κ. Β. Κικίλια. Ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα κινηθεί και για να προλάβει όσους σπεύσουν να προκαταλάβουν τα επόμενα βήματά του, υπογράμμισε στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά τις εκλογές: «Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, δεν απηχεί τις απόψεις μου.Για μένα έκλεισε ένας ωραίος και δημιουργικός κύκλος της ζωής μου».

Οι φίλοι και οι συνεργάτες του προεξοφλούν πάντως ότι οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν και πάλι κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Εχει αποφασίσει να μην παραστεί στη σημερινή εκδήλωση της νέας αρχηγού στο Μπάντμιντον, αλλά τις επόμενες ημέρες θα χαιρετίσει την ίδρυση του κινήματός της.

Συνομίλησε μαζί της και την περασμένη εβδομάδα και της εξήγησε ότι για ένα διάστημα θα παραμείνει «άφωνος».

«Οταν αποφασίσεις να μιλήσεις πάντως,ποιος σε ακούει...» του απάντησε η κυρία Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα