Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αντιπρόεδροι σε λευκή απεργία

Οι Δ.Αβραμόπουλος και Στ.Δήμας αποφεύγουν να δημιουργούν προβλήματα στη ΝΔ μιλώντας, αλλά είναι καταφανώς απόντες από τον σχεδιασμό της Ρηγίλλης ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ |  

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία κρατούν οι αντιπρόεδροι του κόμματος,οι κκ. Στ.Δήμας και Δ.Αβραμόπουλος. Εμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ μιλάνε για... «αποστάσεις ασφαλείας», αφού οι δυο τους κινούνται αρκετά προσεκτικά
και παρατηρούν τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις αποφεύγοντας να τοποθετηθούν δημοσίως.Και αυτό διότι μια παρέμβασή τους μπορεί να δημουργήσει μείζον ζήτημα.
Οι αντιπρόεδροι είναι αρκετά προβληματισμένοι με τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές και
πιστεύουν ότι πρέπει να κυριαρχήσει η ψυχραιμία.Και οι δυο είναι υπέρμαχοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία δεν περισσεύει κανείς, όπως έχουν αναφέρει σε συνομιλητές τους, και υπεραμύνονται της ανάγκης να «υπάρξει νηφαλιότητα».

Διαφωνούν βέβαια με τις κινήσεις βουλευτών που έχουν συνταχθεί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη καθώς η άποψή τους είναι πως «μία είναι η ΝΔ», αλλά θεωρούν ότι και από την άλλη πλευρά χρειάζονται ενωτικές κινήσεις. Κυρίως πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πυροδοτούν την ένταση και ορισμένοι βουλευτές ή στελέχη, είτε με δηλώσεις τους είτε με δημόσιες αντεγκλήσεις τους με συναδέλφους τους, από τη μία και από την άλλη πλευρά.
Ενδεικτικό της απόστασης που υπάρχει από τη Ρηγίλλης είναι ότι οι δύο αντιπρόεδροι δεν συμμετέχουν στις καθημερινές συσκέψεις που γίνονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ουσιαστικά απέχουν από τη λήψη των κεντρικών αποφάσεων του κόμματος, ενώ δεν έχουν λόγο για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι έχουν τακτική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά και είναι παρόντες σε μία τουλάχιστον σύσκεψη την εβδομάδα που γίνεται στη Ρηγίλλης, αποφεύγουν να εμπλακούν στις εσωκομματικές ίντριγκες και σε υποθέσεις που ενισχύουν την εσωστρέφεια.

Σε όσες συσκέψεις συμμετέχουν εμφανίζονται αρκετά μετριοπαθείς σε σχέση με ορισμένους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που επιλέγουν να εισηγούνται τη σκληρή γραμμή. Ειδικά ο κ. Δήμας, λόγω και της ευρωπαϊκής εμπειρίας του και του γεγονότος ότι συνομιλεί με αρκετά στελέχη και παράγοντες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, σε επίπεδο ΕΛΚ, έχει επισημάνει αρκετές φορές τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις του για την αντιμνημονιακή γραμμή που ακολουθεί η ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι από τους υπέρμαχους της άποψης ότι η ΝΔ πρέπει να έχει σημαία της το «αντιμνημόνιο», φροντίζει να είναι εντός της κομματικής γραμμής λέγοντας πολύ συχνά ότι είναι λανθασμένη η πολιτική που ακολουθεί το ΠαΣοΚ.

Για να μη δημιουργήσει πρόβλημα προτιμά να μη δίνει και συνεντεύξεις και δεν κάνει δημόσιες παρεμβάσεις καθώς μπορεί οι μετριοπαθείς θέσεις που εκφράζει σε ορισμένα ζητήματα να δώσουν αφορμή να τονίσουν ορισμένοι ότι υπάρχει διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή.

Παρά την απόφασή του να είναι σε απόσταση από τη Ρηγίλλης, δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπου το κόμμα τον χρειάστηκε περιόδευσε σε νομούς και μίλησε σε κομματικό ακροατήριο.

Ιδιαίτερα προσεκτικός είναι και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν διστάζει να επισημαίνει στους συνομιλητές του πως αυτές τις ώρες προέχει η ψυχραιμία και δεν μπορεί να υπάρχει ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ και ευρύτερα της παράταξης.

Εν μέσω της ίδρυσης του νέου κόμματος από την κυρία Μπακογιάννη και της εξόδου από τη ΝΔ των δύο βουλευτών, των κκ. Ελ. Αυγενάκη (διεγράφη) και Γ. Κοντογιάννη (ανεξαρτητοποιήθηκε), ο κ. Αβραμόπουλος ήταν με τη σύζυγό του στην Κύπρο. Εστω και με αυτόν τον τρόπο δεν αναμείχθηκε σε αυτή την εσωστρεφή διαδικασία που ταλανίζει τη ΝΔ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπου κυριαρχούν οι αντεγκλήσεις για το ποιος είναι ή όχι αποστάτης και ποιοι υποκινούν μια «νέα αποστασία».

«Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»
«Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει μεγάλα προβλήματα.Είμαστε σε τραγική κατάσταση» λέει στους συνομιλητές του ο κ.Αβραμόπουλος και θεωρεί ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν είναι και η καλύτερη.Υπέρμαχος της σύνθεσης των απόψεων,διαφωνεί διαχρονικά με διαγραφές αλλά την παρούσα χρονική περίοδο απέφυγε να μιλήσει δημοσίως.

Αυτό που προέχει για τον κ.Αβραμόπουλο,ο οποίος θεωρεί άνευ πραγματικής ουσίας τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ περί αποστασίας,είναι η ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση για μια σειρά θέματα καθώς, όπως λέει,η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού. Δεν δείχνει να ανησυχεί για την επιρροή που μπορεί να έχει το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη και επαναλαμβάνει σχεδόν στερεότυπα τη φράση του Μάο Τσε Τουνγκ:«Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Επιμένει σταθερά στην ανάγκη να υπάρξει σύνθεση,συναίνεση και συνεννόηση,αφού,όπως λέει σε πολιτικούς του φίλους, αυτό ήταν και παραμένει το σταθερό στίγμα της πολιτικής του άποψης και θέσης.Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν μίλησε και σε όσους τον ρωτούν απαντά με νόημα: «Οι αντιπρόεδροι αναπληρώνουν τον πρόεδρο.Δεν τον συμπληρώνουν.Αν ωστόσο χρειαζόταν, θα μιλούσα».

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΜΟΝΟ ....ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΥΣΝοεμβρίου 29, 2010

    ΒΓΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ!!
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ TV.

    NOMIZOYME OTI ΜΑΣ ΣΝΟΜΠΑΡΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ...

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα