Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο αριθμός των σταυρών για την Περιφέρεια και τον Δήμο Τριφυλίας

Η ψηφοφορία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αύριο ημέρα Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ. και θα λήξει στις 7.00 μ.μ.

Στην Περιφέρεια κάθε νομός έχει δικό του ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Δεν μπαίνει σταυρός σε υποψήφιο περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη. Στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας βάζουμε μέχρι 4 σταυρούς

Στους δήμους, το ψηφοδέλτιο αποτελείται  από 3 τμήματα. Σε κάθε ένα από αυτά θα γράφεται από πάνω υποχρεωτικά ο αριθμός σταυρών που μπορούμε να βάλουμε.

1) Στο πρώτο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι από την εκλογική περιφέρεια των σημερινών δημων. Οταν στην εκλογική περιφέρεια εκλέγονται από 1 μέχρι και 3 δημοτικοί σύμβουλοι, σε αυτό το  τμήμα του ψηφοδελτίου, βάζουμε 1 σταυρό. Οταν εκλέγονται από 4 και πάνω δημοτικοί σύμβουλοι, βάζουμε μέχρι 3 σταυρούς.
2) Στο δεύτερο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι που προέρχονται από όλες
τις άλλες εκλογικές περιφέρειες των σημερινών δήμων και δίπλα (σε παρένθεση) ο δήμος  προέλευσης. Σε αυτό το τμήμα, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να βάλουμε μόνον 1 σταυρό.
3) Στο τρίτο τμήμα, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι της δημοτικής ή τοπικής
κοινότητας στην οποία ψηφίζει ο καθένας μας:
• Περιοχές με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους
χαρακτηρίζονται τοπικές κοινότητες. Οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν σε τοπικές κοινότητες, στο τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου μπορούν να βάλουν μόνο 1 σταυρό - είτε εκλέγεται τοπικός εκπρόσωπος (για
πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους) είτε εκλέγεται τοπικό συμβούλιο (για πληθυσμό από 301 και μέχρι
2.000 κατοίκους).
• Περιοχές με πληθυσμό μεγαλύτερο των 2.000 κατοίκων είναι δημοτικές κοινότητες. Οι ψηφοφόροι που ψηφίζουμε σε δημοτικές κοινότητες, στο τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς.
Με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία, δημοτικές κοινότητες στη Νότια Πελοπόννησο είναι οι εξής:  Καλαμάτα, Βέργα, Μεσσήνη, Χώρα, Πύλος, Γαργαλιάνοι, Κυπαρισσία, Φιλιατρά (Μεσσηνία). Σπάρτη, Γύθειο, Βλαχιώτη, Σκάλα, Νεάπολη, Μολάοι (Λακωνία). Τρίπολη, Αστρος, Μεγαλόπολη, Λεωνίδιο (Αρκαδία). Όλοι οι άλλοι οικισμοί είναι τοπικές κοινότητες και, όπως προαναφέρθηκε, ο ψηφοφόρος εκεί μπορεί να βάλει μόνο 1 σταυρό στο τρίτο τμήμα  του ψηφοδελτίου.

1 σχόλιο:

  1. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΛΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 18.00!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα