Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Όλες η αλλαγές που φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος

Περισσότερους φόρους για φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και ελαφρύνσεις από 10 έως και 340 ευρώ για φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα έως 39.000 ευρώ φέρνει η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που καθιερώνεται με το νέο φορολογικό νόμο.


Για πρώτη φορά το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ συνδέεται με τις αποδείξεις δαπανών. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις δεν θα δικαιούνται εξ ολοκλήρου το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.Με τις νέες φορολογικές διατάξεις:

  • Εισάγεται νέα φορολογική κλίμακα, κοινή για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, με περισσότερα κλιμάκια για πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και με πρόβλεψη για ανά διετία αναπροσαρμογή των κλιμακίων βάσει του τιμαρίθμου. Το αφορολόγητο όριο για όλους τους φορολογουμένους είναι τα 12.000 ευρώ, ενώ αυτό αυξάνεται για όσους έχουν παιδιά ως εξής: 1.500 ευρώ για ένα παιδί, 3.000 ευρώ για δύο, 11.500 ευρώ για τρία και κατά 2.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί πάνω από τα τρία παιδιά. Για τους έγγαμους ο φόρος εισοδήματος βεβαιώνεται ξεχωριστά και η ευθύνη καταβολής βαρύνει τον κάθε σύζυγο.
  • Προσδιορίζεται το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με βάση υπηρεσίες και περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κυριότητά του ή χρησιμοποιεί ο φορολογούμενος. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος θα λαμβάνονται υπόψη οι κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα εναέρια μέσα, οι πισίνες, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι οικιακές βοηθοί.
  • Καταργούνται οι περιπτώσεις αδικαιολόγητης αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.
  • Εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων βάσει βιβλίων εσόδων- εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργείται κάθε ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών επαγγελμάτων.
  • Το ΕΤΑΚ καταργείται και επιβάλλεται ετήσιος φόρος κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε ατομικό επίπεδο με αφορολόγητο τις 400.000 ευρώ και ανώτατο συντελεστή το 2%. Για ακίνητες περιουσίες άνω των 5.000.000 ευρώ θα ισχύει για τρία χρόνια ο συντελεστής 2%.
  • Η αγορά πρώτης κατοικίας απαλλάσσεται από φόρους μεταβίβασης ως το ποσό των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας για τον άγαμο, ως 250.000 ευρώ για τον έγγαμο και κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί.

2 σχόλια:

  1. ΦΑΡΑΚΛΑΔΕΥΣΝοεμβρίου 30, 2010

    ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΠΡΩΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΝΑ ΕΩΣ 20 ΟΟΟΟ Ε
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 20 000 ΕΩΣ 40 ΟΟΟ
    ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ..

    ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ,ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.

    ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kai oi logistes xreiazontai logisti!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα