Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η ΤΖΕΝΗ ΔΡΙΒΑΛΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΕΕΙΟ .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
                   ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
…………………………………………………                  ΦΙΛΙΑΤΡΑ 20/11/2010
       ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΤΖΕΝΗ ΔΡΙΒΑΛΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΕΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΚΛΑΟΥΝ - ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ" 

Σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στις 8.00 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά θα δοθεί   η μουσικοθεατρική παράσταση "ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΚΛΑΟΥΝ - ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ" σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα και του Φίλιππου Μοδινού, μουσική του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, κείμενα της Ειρήνης Γλυνιαδάκη, διασκευή του Φίλππου Μοδινού. Παίζουν και τραγουδούν με αλφαβητική σειρά:  Αλέξανδρος Γάβαρης, Ειρήνη Γλυνιαδάκη, Γκάρεθ Λουέλυν, Ειρήνη Κώνστα, Φίλιππος Μοδινός, Βαγγέλης Παπακώστας.  Η παραγωγός εταιρεία είναι η  «ΑΠΟΛΛΩΝ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ».
Η φιγούρα του «Παλιάτσου» η  του «Αρλεκίνου», κωμική και ανθρώπινη, τραγική και πονεμένη και συγχρόνως έτοιμη να ξεσηκώσει τα γέλια των θεατών ακόμη και στις πιο δραματικές σκηνές, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες, εικαστικές και παραστατικές. Από τον ρομαντικά πονεμένο και αθεράπευτα ερωτευμένο παλιάτσο του Τσάρλι Τσάπλιν, τον παθιασμένο τραγικό παλιάτσο του Λεονκαβάλλο στο πασίγνωστο «Γέλα Παλιάτσο…»,  στην «κομμέντια ντελ άρτε» , στη ζωγραφική, στο χορό, στην σύγχρονη όπερα, η φιγούρα αυτή είναι πανταχού παρούσα και πάντα σαγηνευτική, έτοιμη να ξετυλίξει μπροστά στα δακρυσμένα μάτια μας, πότε από τα γέλια και πότε από τα κλάματα, τα πάθη της.
Ο «Ελέκτρικ Κλάουν» είναι μια σύγχρονη «κομμέντια ντελ άρτε» , όπου το θέατρο και η πραγματικότητα συναντώνται και εμπλέκονται σε μια ασυνήθιστη πλοκή. Η μουσική που το «ντύνει» και που συγχρόνως αποτελεί και μέρος της πλοκής είναι ακριβώς από την δημοφιλή όπερα του Λεονκαβάλλο «Οι Παλιάτσοι», αλλά διασκευασμένη σε ένα πρωτότυπο σύγχρονο άκουσμα , με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα