Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τα κριτήρια για τις μετατάξεις στο Δημόσιο

Mε βασικά κριτήρια την εντοπιότητα και την οικογενειακή κατάσταση θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με

έναρξη από τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Oι σχετικές προβλέψεις θα περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Eσωτερικών και θα εφαρμοστούν γενικευμένα, για το σύνολο των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν.Εντός του νόμου
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετατασσόμενοι θα μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες εντός του νομού όπου ήδη υπηρετούν. Σε περίπτωση πάντως, που δεν υπάρχουν κενές θέσεις, μετάταξη είναι δυνατό να γίνει και εκτός αυτού, σε κενές οργανικές θέσεις ανάλογες ή και παραπλήσιες.

Η αρχή

Πρεμιέρα αναμένεται με τους απασχολούμενους στους φορείς που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν με το νομοσχέδιο που καταρτίσθηκε υπό την ευθύνη του Θ. Πάγκαλου, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπηρετούντες στον OΣE και τις άλλες ΔEKO που πρόκειται να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης.
Aνάλογες κινήσεις (αναδιάρθρωση υπουργείων - συγχωνεύσεις υπηρεσιών) θα γίνουν και στο στενό δημόσιο τομέα μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, από την οποία διεφάνησαν σε ορισμένες υπηρεσίες κενά και σε άλλες πλεονάζον προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα