Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δ.Σ. Κυπαρισσίας :Συγκινητικός αποχαιρετισμός της Πηνιώς Βασιλοπούλου

Mε τη συναισθηματική φόρτιση να χτυπάει «κόκκινο» και τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, έγινε κατά την προχθεσινή, τελευταία, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας ο αποχαιρετισμός της δημοτικής συμβούλου και τέως αντιδημάρχου Πηνιώς Βασιλοπούλου! Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σημαντική προσφορά στον τόπο και τους συμπολίτες, η κα Βασιλοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει, παραμένοντας ωστόσο, όπως πάντα, ενεργός πολίτης, κοντά στους συμπατριώτες της, με αγάπη και σεβασμό, χωρίς διακρίσεις!

Η ίδια φανερά συγκινημένη αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο, σχεδόν μια ολόκληρη ζωή, αν αναλογιστεί κανείς ότι και πριν πολιτευθεί, για πρώτη φορά το 1986, ήταν δημοτική υπάλληλος Κυπαρισσίας.
Μεταξύ άλλων, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της σημείωσε: «Εθιμοτυπικά και μόνο αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω δύο λόγια, και λέω εθιμοτυπικά, γιατί με όλους επικοινωνώ καθημερινά ως πολίτης της όμορφης Κυπαρισσίας και συζητώ μαζί σας, τα πάντα θα έλεγα, είτε σε κοινωνικό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι πέρασαν 54 χρόνια και δεν εννοώ την ηλικία μου, είναι τα χρόνια καθημερινής ψυχικής και όχι μόνο παρουσίας μου στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, στο χώρο που βρισκόμαστε τώρα. Ξεκίνησα ως υπάλληλος του Δήμου και εργάστηκα 30 χρόνια,
 προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στους δημότες της πόλης και σε καιρούς που ο Δήμος είχε μόνον έναν υπάλληλο και καμία βοήθεια από τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό, όμως, που έκανα, για μένα δεν ήταν μια απλή εργασία για βιοποριστικούς και μόνο λόγους. Το αγαπούσα και έδινα όλη μου την ψυχή. Έδειχνα καθημερινά την αφοσίωσή μου και την αγάπη μου στην πόλη και στους πολίτες. Αυτό ήταν που διέκρινε και ο πρώην αγαπητός δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος και μου πρότεινε να συμμετέχω ως αιρετή πλέον δημοτική σύμβουλος, στα κοινά της πόλης και να συνεχίσω την πορεία μου στο χώρο, αλλά από άλλη θέση… Έδινα ανιδιοτελώς ό,τι καλύτερο μπορούσα με τις γνώσεις και τις δυνάμεις που είχα, έπαιρνα και παίρνω ακόμα και σήμερα πολλή αγάπη από όλους τους Κυπαρίσσιους, αλλά και απ’ όσους συνεργάστηκα.
Μεγάλη ανακούφιση και πληρότητα αισθανόμουν όταν άκουγα ότι η εθελοντική αιμοδοσία λειτουργεί σωστά και προσφέρει ζωή στους συνανθρώπους μας, προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό το αίμα, σε όσους το είχαν ανάγκη. Ο Δήμος πριν αρκετά χρόνια φρόντισε να ιδρύσει τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στο μυαλό μου έχει η θητεία μου στον Παιδικό Σταθμό, επί 20 χρόνια πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σας διαβεβαιώνω ότι αισθάνομαι πολύ γεμάτη με σκέψεις και εικόνες από την ψυχοφθόρα πολλές φορές συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης. Για μένα έκλεισε ένας κύκλος, πιστεύω την κατάλληλη χρονική στιγμή, και είμαι ικανοποιημένη που το επέλεξα εγώ αυτό. Θέλω ειλικρινά να γνωρίζετε ότι, αν κάποιους στενοχώρησα με τη συμπεριφορά μου κάποια στιγμή, δεν το έκανα από υστεροβουλία ή σκοπιμότητα, αλλά περισσότερο από αδεξιότητα και ζητώ να μη μου το καταλογίσετε... Τώρα αν με ρωτήσετε, αν είμαι ευχαριστημένη που αποχωρώ από το Δήμο, ευθέως σας απαντώ χωρίς δισταγμό ότι είμαι χαρούμενη και γεμάτη που αποχωρώ από τη λειτουργία της Τ.Α. Είναι μία απόφαση που έλαβα με πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και ανακούφιση ταυτόχρονα, αφού συμφωνούσε και η οικογένειά μου… Σας ενημερώνω ότι, παρά την οικειοθελή αποχώρησή μου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσω να συμμετέχω στα κοινά και στην κοινωνική ζωή του τόπου μας με όλες μου τις δυνάμεις σαν να μην άλλαξε τίποτα στη ζωή μου!
Τις ευχαριστίες τους στην Πηνιώ Βασιλοπούλου για την πολύχρονη προσφορά της και τις ευχές τους για ό,τι καλύτερο στη ζωή της εξέφρασαν ο απερχόμενος δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, οι πρώην δήμαρχοι Ηλίας Τσίγγανος και Παναγιώτης Τσάκος, ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος με την κα Βασιλοπούλου σε διπλανά αλλά αντικριστά έδρανα και κουμπάρος της) Σωτήρης Γιαννόπουλος. Στο τέλος, ο κ. Σαμπαζιώτης προσέφερε ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους όλων των δημοτικών συμβούλων στην κα Βασιλοπούλου.
Η.Γ.

4 σχόλια:

  1. ΠΗΝΙΩ ΜΟΥ-ΜΑΣ,ΕΙΣΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ .

    ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ το κατάλαβες και έφυγες νωρίς!
    Εμείς με τον Πούλο, που ....βρυκολάκιασε, τι θα κάνουμε;
    Μια ο Τάσος, μιά ο Νίκος, μιά ο Τάσος και πάει λέγοντας....
    Καλά κατάρα έχουμε; Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από το Πουλαίϊκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα....ο Σάκις πρέπει να έχει ένα κουκούτσι μυαλό!
    Εκείνος ο έρημος ο Μπάμπις, απάνω - καταπάνω, δεν το σταματά τίποτα! Και όταν λέω τίποτα, εννοώ τίποτα!!!΄Ξέρω τι σας λέω εγώ!!!!
    Αρα από μυαλό....χάλια!!!!!!
    Απόδειξη δεν θέλατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνειω μου καλα εκανες! Τωρα που ξεχρέωσες το αυτοκινητο και το σπιτι στο γιο σου τον Αντωνάκη μπορεις να φυγεις ! Βέβαια τα χρηματα και τα δωρα για τις δηθεν φτωχες οικογενειες ακομα θα τα βουτας αλλα τετοιοι που ειμαστε καλα να πάθουμε ! Τετοιο φαινομενο στην Τριφυλία δεν θα ξαναυπάρξει ! Εισαι μια και μοναδικη!
    Τωρα για το Πουλαιικο που λετε φιλοι Φιλιατρινοι καλο θα ταν να βάζατε ενα τελος , οπως και ολοι μας στις οικογενειοκρατιες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα