Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στο εδώλιο Ακης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ, Γκούντρουν και άλλοι 17


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Στο εδώλιο Ακης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ, Γκούντρουν και άλλοι 17

Καταπέλτης είναι η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Π.Καραγιάννη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καθώς και των 20 από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του κ. Τσοχατζόπουλου.
Ο εισαγγελέας κρίνει ότι ο μόνος που δεν πρέπει να παραπεμφθεί είναι ο 
Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας Bluebell καθώς δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις .
Ο κ. Καραγιάννης κρίνει ότι πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μαζί με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη τουΑρετή Τσοχατζοπούλου και την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και οι: Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών «δεξί του χέρι», Γιάννης Σμπώκος πρώην γγ Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Γιώργος ΣαχπατζίδηςΤαλίτα Τσεκούραδικηγόρος, Αικατερίνη ΣταμάτηΠαναγιώτης ΣταμάτηςΟράτιος Μελάςεκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας NobilisΝίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της TorcasoΠαντελής Ζαχαριάδης, ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.
Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να υιοθετεί τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε για το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα» του Τσοχατζόπουλου όπως καταγράφονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ.Σίσκου και Κυβέλου βάσει του οποίου συντάχθηκαν τα κατηγορητήρια σε βάρος των εμπλεκομένων από τον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή.
Η εισαγγελική κρίση δέχεται ότι ο πρώην υπουργός συνέστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να αποκρύπτει χρήματα από δωροδοκίες που έλαβε ως υπουργός Άμυνας για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων κατά την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για τον σκοπό αυτό συνέστησε αρκετές υπεράκτιες εταιρείες, με πρόσωπα εμπιστοσύνης του που φαινόταν ως διαχειριστές ή εκπρόσωποι τους , οι οποίες μέσω αγορών ακινήτων ή άλλων δραστηριοτήτων που εμφάνιζαν, ουσιαστικά «ξέπλεναν» τα παράνομα ποσά που αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Την τελική κρίση για την παραπομπή των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμα του θα αποφανθεί για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα