Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Ανδρεας της σιωπής....

Είναι γνωστή η τακτική των πάλαι ποτέ 'πρωτοκλασάτων" στελεχών, για "όλα φταίει ο Παπανδρέου και οι...κηπουροί του"....
Έτσι θεωρούν ότι αποποιούνται τις ευθύνες τους απο τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπανδρέου και θα βγουν πάλι στην ελληνική κοινωνία ως αθώες περιστερές και μάλιστα, ως ηγέτες "νέων" κεντροαριστερών κομμάτων.
Όμως, δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουν τα ύπάρχουν τα γραπτά που μένουν και θα τους στοιχειώνουν στο υπόλοιπο, αυτού που οι ίδιοι ονομάζουν "πολιτική σταδιοδρομία".
Μέσα στα τόσα υπουργικά συμβούλια που συγκαλούσε συχνότατα ο Παπανδρέου, τι έκανε ο Λοβέρδος και οι νεόκοποι διαφωνούντες; Σιωπούσαν; Οχι λέει διαφώνησαν. Και πως εξεφρασαν αυτή τους τη διαφωνία; Δεν ήταν δα και ασήμαντο θέμα. Μιλάμε για την κρισιμότερη απόφαση στη μεταπολεμική Ελλάδα. Γιατί δεν παραιτήθηκαν; Γιατί δεν κατέθεσαν άλλη πρόταση;

Είναι καταγεγραμμένη η " κολλεγιά" του κυρίου -είμαι αυτοδημιούργητος- έχω υποστεί τα πάνδεινα Ανδρέα, με δύο, τουλάχιστον, "κηπουρούς", όταν ο Παπανδρέου προσπαθούσε να διαπραγματευτεί για το κούρεμα και εκείνοι διαπραγματεύονται μεταξύ τους την επόμενη μέρα στο κόμμα, για την μετά Παπανδρέου εποχή.
Ή μήπως δεν συνυπέγραψε με την Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση κοινό κείμενο και μαζί με τον Μόσιαλο, αποστασιοποιήθηκαν από την επιλογή του δημοψηφίσματος,
Τα ρεπορτάζ της εποχής για φρεσκάρισμα μνήμης εδω

Αλλά, μήπως ο ασυμβίβαστος Ανδρέας, που "αποσύρθηκε" από την διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με εναγκαλισμούς και φιλιά με τον Βενιζέλο για τους γνωστούς λόγους, μπορεί τουλάχιστον, να μας εξηγήσει τα επιτεύγματα της υπουργικής θητείας του;

Πόσο (δεν) προχώρησε σε συγχώνευση νοσοκομείων αλλά εφάρμοσε ένα "Καλλικράτη μαϊμού" με συγχωνεύσεις διοικήσεων, με αποτέλεσμα τώρα τα νοσοκομεία αναγκάζονται να λειτουργήσουν με το ελάχιστο κεφάλαιο, αδυνατώντας να παρέχουν τα άκρως απαραίτητα σε ασθενείς και εργαζόμενους.
Πόσο (δεν) τόλμησε να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών

Τα έργα και οι ημέρες του Λοβέρδου σίγουρα δεν συντέλεσαν στη διατήρηση του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, μάλλον στο αντίθετο.

Να σας θυμηθούμε ότι κατηγόρησε ως υπαίτιους για την κρίση τους 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους (που δεν είχε ενημερωθεί ότι δεν ήταν ποτέ τόσοι)
"Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασε εδώ που μας έφτασε"διαβάστε εδω
Όμως, ο "δεν υπάρχει σάλιο " Ανδρέας "έφτιαξε" τα κακώς κείμενα στο Σύστημα Υγείαςεδω και εδω και εδω και εδω

Αφού λοιπόν, τακτοποίησε τα του υπουργείου κάνει κριτική στους άλλους.
Είναι γνωστό ότι υποβαθμίζοντας τους άλλους εμφανίζεσαι ...ικανότερος...αλλά ο Λοβέρδος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον, γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες αλλά προπαντός το ήθος και τις αξίες που υπηρετεί ο καθένας....
Δεν πρόκειται να μαζέψει κόσμο στη ΡΙΚΚΣΥ του με αυτή την τακτική....

3 σχόλια:

 1. Να μην ξεχνάμε και το παρεάκι.........όλοι από κάπου ερχόμαστε.....
  Μια που ακούμε τελευταία σκοτεινές συνεντεύξεις ανθρώπων που μέχρι χθες υπεράσπισαν με μανία αυτά που απαρνούνται τώρα, ας θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα…
  Από το Οκτώβριο 2009 μέχρι και τον Ιούνιο 2010 ο Παπανδρέου απευθύνθηκε στην ΕΕ, η οποία δεν ήθελε να δείξει αλληλεγγύη στην πράξη τότε, ούτε να αποδέχεται πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, δηλαδή αυτά που είχε την διορατικότητα ο Παπανδρέου να επισημάνει από τότε, μαζί με την αναγκαιότητα δημιουργίας από την ΕΕ ενός μηχανισμού στήριξης, τον οποίο η Ευρώπη (με τους Μερκοζί) καθυστέρησε εγκληματικά. Παράλληλα ο π. Πρωθυπουργός είχε απευθυνθεί και σε άλλες χώρες για οικονομική στήριξη. Αλλά δυστυχώς, τα επιτόκια και οι ίδιες οι χώρες τον ώθησαν προς το ΔΝΤ. Η απόφαση πάρθηκε από όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης και την στήριξαν όλοι οι υπουργοί σε όλα τα μέσα. Ένας από αυτούς και ο Λοβέρδος. Για να γυρίζουμε ακόμα πιο πίσω και να δούμε πως ακριβώς οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ, θα πάω- για τους πιο «ξεχασιάρηδες»- στην προεκλογική περίοδο του 2007. Και θα μιλήσω ανοιχτά για τα «παπαγαλάκια» της διαπλοκής, τα οποία πέρασαν τότε- σε όλα τα καφενεία και πεζοδρομία- το μήνυμα: «ας δώσουμε και την δεύτερη ευκαιρία στον Καραμανλή, για να ολοκληρώσει»… ήταν τα ίδια «στελέχη» και τσιράκια ενός παλαιού μηχανισμού που έκρυβε το κομματικό πρόγραμμα στα πατάρια για να μην το μοιράζει… ενός μηχανισμού που κρατούσε από το 1996 και όταν μίλαγε για «αλλαγή με καινούργια πρόσωπα», αυτό ήταν, στην ουσία, αλλαγή με έμπιστα τσιράκια, η και συγγενείς, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο έλεγχος… διαχρονικά… για τότε και για το μέλλον… Είναι όλοι αυτοί που τους ονόμαζα- μετά το βιαστικό «Ζάππειο»- «στατικές βόμβες», που είχαν ένα και μοναδικό στόχο μέσα σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα- ενός δικού τους προορισμού, η αν όχι, έστω και διάλυση… γιατί όχι??? Βέβαια και, επόμενο ήταν να δω αρκετά από τα μέτρα που πάρθηκαν, κιόλας από τότε, διατυπωμένα στην πολιτική πλατφόρμα του Βενιζέλου, στην κούρσα του 2007 για την προεδρία. Μια πολιτική πλατφόρμα που στήριξε και ο ίδιος ο Λοβερδος, σθεναρά, από τότε. Βέβαια ότι τα κίνητρα που είχαμε όταν πήραμε τα μέτρα το 2010 ήταν τελείως άλλα, από επιβλητική ανάγκη να κρατήσουμε όρθια την χώρα.
  Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι, αν θα ήμασταν κυβέρνηση από το 2007, δεν θα είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και ούτε δεν θα είχαμε απευθυνθεί στο ΔΝΤ!!!
  Ούτε ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ότι είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που ζητούσαν το 2007 (στα κρυφά, μεσώ δούλικων στελεχών που ροκάνιζαν το κίνημα και την προεδρική θέση) «να δώσουμε την δεύτερη ευκαιρία στον Καραμανλή για να ολοκληρώσει»! Το ΤΙ να ολοκληρώσει και το ΓΙΑΤΙ ειδικά, το καταλαβαίνουμε τώρα, όταν μερικοί από αυτούς μας ζητάνε και τα ρέστα… και μας το παίζουν «αντιμνημονιακοι» και «αντί ΔΝΤ». Οι ίδιοι δηλαδή που μας έσπρωξαν με τις «πολιτικές» τους κινήσεις, εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης, δεν μπορώ να ξεχάσω πως χτυπήσαν το χέρι στο τραπέζι στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό με 44%, και του έλεγαν «παραιτήσου τώρα!» σαν άλλη μια καλά μελετημένη αποστασία. Και μάλιστα, με πρόφαση την απόφαση για ένα δημοψήφισμα που θα είχε δώσει φωνή σε έναν περήφανο λαό, ξεχασμένο από μια κακόβουλη συντιριτική ηγεσία της ΕΕ. (Βεβαία είναι οι ίδιοι που στηρίζουν από ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον δεξιό Σαμαρά, τον οποίο συνέχιζουν να στηρίζουν, με όλες τις καθυστερήσεις και τις μεγάλες αδικίες που πράττει αυτή η κυβέρνηση εις βάρος του λαού.)
  Γεμάτοι θράσος – βασισμένο μάλλον στην «μνήμη της κατσαρίδας» που λένε οι ίδιοι ότι έχει ο λαός- απαρνούνται τον παρελθόν τους, αντιλαμβάνονταν ότι οι ίδιοι δεν έχουν χώρο στο μέλλον. Οι συνεντεύξεις στα φιλικά τους ελληνικά ΜΜΕ, είναι το «κύκνειο άσμα» των ασχημόπαπων που ήθελαν να περάσουν για κύκνοι… Βέβαια, ο λαός έχει μια παροιμία για αυτούς «εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζήτησαν και το βόδι»…
  Όταν έναν θεωρείται «κουτσό άλογο» (βλέπε ΒΒ), όλη η γνωστή συμμορία μεριμνά για άλλο «πουλέν». Στην προκειμένου περίπτωση το νούμερο 2 του Σημίτη- ο Λοβερδος. Ο οποίος «ξέχασε» ότι παλιά υποστήριζε με πάθος, και έγινε ξαφνικά «αντιμνημονιακός». Οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοια γελοία κωλοτούμπα δεν είδα ούτε στον Σαμαρά, (τον οποίο Σαμαρά στηρίζει τώρα με νύχια και με δόντια ο «αντιμνημονιακός" Λοβέρδος…) Βέβαια, υποψιάζομαι ότι η δημιουργία πολλών «κέντρο- αριστερών» κομμάτων, στην ουσία, αποσκοπεί στο να «τσιμπήσουν» καινούργιους «πελάτες», τώρα που «ξεμείνανε». Όπως και μια μάχη ανάμεσα φίλων για το ποιος θα κρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» (προεδρία) μετά από μια μελλοντική ένωση των κομματιών της όποιας «μεταρρύθμισης»- “gr” κιόλας.
  Όσα κόμματα δήθεν "κέντρο- αριστερά" και να κάνουν, όσες "σοσιαλιστικές" και "δημοκρατικές" ταμπέλες και να χρησιμοποιούν, όσα πολλά ψέματα και να λένε, όσες σβούρες και κωλοτούμπες και αν κάνουν, όσα τραπεζικά λεφτά & ρουσφέτια και αν μοιράζουν σε στελέχη και στελεχάρες όλων των κομμάτων, ο κόσμος τους σιχάθηκε! Απλά και καθαρά!


  Υ.Γ. Τελευταία παρατηρώ μια έντονη προσπάθεια στήριξης τρίτου «πουλέν» του συγκροτήματος, ο οποίος ακούει στο όνομα Στουρνάρα. Μαζί με δημοσιεύσεις βιβλίων και ανακοινώσεις «ομίλων προβληματισμού» μάλλον, με την γνωστή συνταγή… με την ίδια που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ τώρα, όπως και οι «δημοσκοπήσεις» έτσι ώστε να μας (υπό)δείξουν ότι ο πιο «πετυχημένος» υπουργός της κυβέρνησης Σαμαράς είναι ο Στουρνάρας… Να "χαρώ" «πετυχημένη» κυβέρνηση αν αυτός είναι ο πιο "πετυχημένος"… Απλά, όπως είπαμε και άλλη φορά, "ο μονόφθαλμος βασιλεύει ανάμεσα στους τυφλούς"…

  Και εντωμεταξύ ο εκτροχιασμός αυτών συνεχίζεται… και δεν το παίρνουν καν χαμπάρι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν ο Λοβέρδος θεωρούσε τριτοκοσμικές τις αντιρρήσεις στην εμπλοκή του ΔΝΤ. Απόσπασμα από συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΒΗΜΑ,με ημερομηνία 16.05.2010
  - Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠαΣοΚ μοιάζουν σήμερα με μακρινή ανάμνηση.
  Συμφωνείτε με όσους λένε ότι με την προσφυγή στο ΔΝΤ έχει μεταλλαγεί και η ταυτότητα του;
  - Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιτήρηση ήταν μια διαδικασία που.... οι συνθήκες
  της Ε.Ε. προβλέπουν.Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή την θεώρησα αναπόφευκτη διαδικασία και ξεκίνησα με θετικό τρόπο τη διαπραγμάτευση,χωρίς περιστροφές και τριτοκοσμικές δήθεν αντιρρήσεις.
  Προσπαθώ να σας πω , ότι είχα συνείδηση της δραματικής κατάστασης. Η εμπλοκή στην πορεία του ΔΝΤ δεν μεταβάλλει την πολιτική μας φυσιογνωμία,ως ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των άλλων κρατών της Ε.Ε. που πλήττονται. Να σημειωθεί, για να μην ξεχνιέται, ότι στο μηχανισμό για τη στήριξη της Ελλάδας το ΔΝΤ συμμετέχει κατά 25% ενώ στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό συμμετέχει κατά 33%.
  Ο αγώνας για τη διάσωση της πατρίδας δεν προσαρμόζεται σε κομματικές ταμπέλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα