Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Κάλυψε» ο Παναγιωτόπουλος τον Βενιζέλο για τα απόρρητα έγγραφα


Πλήρη κάλυψη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αναφορά του στη Βουλή ότι διαθέτει απόρρητα έγγραφα του αμυντικού χάρτη της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, έδωσε ο νυν υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος σήμερα από το κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας την έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «υπερβολική ίσως, που δεν αφορούσε όμως σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας».
Η αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου που είχε γίνει από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ», ήταν το αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να εξηγήσει «γιατί η κυβέρνηση σιωπά» και να απαντήσει «αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα» .

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του, αλλά και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα.
«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένα χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων».
«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα, αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που ζήτησε σαφείς απαντήσεις, διότι δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή μια τέτοια νοοτροπία.
«Δεν θέλω να υποβαθμίσω το θέμα αλλά επιχειρώ να τοποθετήσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει θέμα» διαβεβαιώνοντας ότι οι κανόνες για τα απόρρητα έγγραφα και τις διαβαθμισμένες πληροφορίες τηρούνται ευλαβικά στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και όπου δεν συμβαίνει αυτό, δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
«Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας.
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα