Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΦΟΒΕΡΟ! 8χρονη ίσως να ανακάλυψε φάρμακο κατά του καρκίνου!!!


Ένα νέο όπλο κατά του καρκίνου πιθανόν να βρέθηκε χάρη σε ένα οκτάχρονο κορίτσι από το Μάνστεστερ, που "έριξε" την ιδέα στο γιατρό μπαμπά της.
ΦΟΒΕΡΟ! 8χρονη ίσως να ανακάλυψε φάρμακο κατά του καρκίνου!!!Του πρότεινε να δοκιμάσει αντιβιοτικά και ο ίδιος διαπίστωσε στη συνέχεια ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να καταστρέψουν καρκινικά κύτταρα σε ορισμένες μορφές της νόσου. 
Όλα άρχισαν μια μέρα την ώρα που μπαμπάς και κόρη έτρωγαν βραδυνό. Ο Michael Lisanti, ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ρώτησε τη μικρή Camilla τι θα έκανε εκείνη για να θεραπεύσει τον καρκίνο. Αφού το σκέφτηκε για λίγο, η μικρή απάντησε: «Να δώσουμε αντιβιοτικό, όπως τότε που με πονούσε ο λαιμός μου»!
Ο μπαμπάς αποφάσισε να δοκιμάσει την «ιδέα» στο εργαστήριο και διαπίστωσε με έκπληξη ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Τέσσερα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά μπορούσαν να καταστρέψουν καρκινικά κύτταρα, σε διάφορες μορφές της νόσου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του
δέρματος και του εγκεφάλου. Τα αντιβιοτικά «μπλόκαραν» τη δημιουργία μιτοχονδρίων, που είναι τα «εργοστάσια ενέργειας» των κυττάρων, χωρίς μάλιστα να επηρεάσουν τη δομή και λειτουργία των υγιών κυττάρων.
Ο καθηγητής πιστεύει τώρα ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του. «Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του», δήλωσε ο ίδιος. Θα χρειαστεί, βέβαια, πολύς χρόνος ωσότου η ιδέα δοκιμαστεί και σε πραγματικούς ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα