Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Αγιο Χαράλαμπο

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Αγιο Χαράλαμπο

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα και θα κορυφωθούν σήμερα.
Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο οι μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μαρωνίας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας όπου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, χθες έγινε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και στη συνέχεια αγρυπνία. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει θα γίνει λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία φιλαρμονικών, μαθητών, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και θα ψαλεί δέηση στην κεντρική πλατεία.
Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημαρχείου ο δήμος θα δεχθεί τον κόσμο και τους καλεσμένους του για ανταλλαγή ευχών.
Παράλληλα πραγματοποιείται και εμποροπανήγυρη στους δρόμους που οδηγούν στον εορτάζοντα ναό.

Κ.Μπ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/55165-filiatra-giorti-agios-xaralampos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα