Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Το Golden Boy ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα της κρίσης!

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε κρίση και να πανθομολογείται ότι οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας, ωστόσο για τον CEO της Πειραιώς, Α. Θωμόπουλο, «δάνεια υπάρχουν». Το πριγκιπικό δάνειο από την ΕΤΕ που κατέληξε στην… Πειραιώς!

Παρά τα σοβαρά προβλήματα του τραπεζικού τομέα, παρά την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, λόγω ρευστότητας, φαίνεται ότι ορισμένα golden boys δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, o διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος φέρεται να έχει δανειστεί από την τράπεζα της οποίας ηγείται, «αξιοποιώντας» τα χρήματα των φορολογουμένων και των καταθετών, ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ!
Κι αυτό προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερο δάνειο μεγάλης αξίας, που είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, κατά την περίοδο όπου ήταν εκεί ανώτατο στέλεχος και μέλος του Δ.Σ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σαφέστατα:

1. Κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιο λόγο δέχτηκε η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -5,76% να αναλάβει τον δανειακό κίνδυνο του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, από άλλη τράπεζα.

2. Ποιες είναι οι εξασφαλίσεις του δανείου και ποια η δυνατότητα αποπληρωμής του;

3. Ποια είναι η διάρκεια του δανείου και ποιο το επιτόκιο;

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Θωμόπουλο, προκειμένου να του θέσουμε αυτά τα ερωτήματα και να έχουμε την άποψή του, ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμος.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ασφαλώς την ευχέρεια να μας απαντήσει και ο ίδιος οποιαδήποτε στιγμή, αλλά τα θέτουμε και δημοσίως, διότι πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα βοηθήσουν κάθε καλόπιστο να διαμορφώσει την άποψή του για το εάν αυτή η χρηματοδότηση προς τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο, που δόθηκε σε μια περίοδο πραγματικής ασφυξίας για τον τραπεζικό τομέα συνολικά, αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου.

Και το λέμε αυτό διότι σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα για να δανείζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και όταν το πράττουν το κόστος είναι κατά κανόνα υπέρογκο, το να δανειοδοτούν με μεγάλα ποσά ανώτατα στελέχη τους αποτελεί ενέργεια που από μόνη της ενέχει το στοιχείο του σκανδάλου.

ΥΓ.: Αύριο το Euro2day.gr θα προχωρήσει στην πιο σημαντική ίσως αποκάλυψη που αφορά τη σκανδαλώδη συμφωνία μεταξύ Πειραιώς και KKR, η οποία θα πρέπει να εκτιμάται ως βέβαιο ότι πλέον θα απασχολήσει και την αρμόδια ποινική δικαιοσύνη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα