Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το κείμενο που δεν δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση

Το κείμενο που πρότεινε ο Γ. Ντάισελμπλουμ και απορρίφτηκε άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση. Ποια ήταν τα σημεία διαφωνίας
Λευτέρης Σαββίδης
Τα σημεία ξεπερνούσαν τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης:
*Επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος
Το πρώτο και μεγάλο πρόβλημα του κειμένου που παρουσίασε ο πρόεδρος του eurogroup είναι η φράση "παρόντος προγράμματος". "Η ελληνικές αρχές τόνισαν την πρόθεσή τους να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τους τα σχέδια της νέας κυβέρνησης" γράφει το κείμενο.
*Λιτότητα σε όλα τα επίπεδα
Το δεύτερο σημείο τριβής έχει να κάνει σαφώς με τις υποδείξεις του κειμένου για περικοπές σε συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και ιδιωτικοποιήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχε τοποθετηθεί πως δεν θα δεχτεί άλλες αλλαγές σε συντάξεις και εργασιακά θέματα, ενώ και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ζητά όρους που να εξασφαλίζουν την επικερδέστερη συμφωνία για το κράτος.
*Πλεόνασμα όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί
Στη συνέχεια του κειμένου τονίζεται πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στη δέσμευση για πλεόνασμα στο ύψος που είχε συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012 και την τότε συνεδρίαση του eurogroup. Επίσης, τονίζεται πως κάθε νέο μέτρο της κυβέρνησης θα πρέπει να μην διακινδυνεύει την οικονομική σταθερότητα.
Πηγή Φωτογραφίας AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα