Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το «Καρναβάλι των Φούληδων» στα Φιλιατρά

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει η προετοιμασία για το δέκατο τρίτο «Καρναβάλι των Φούληδων» στα Φιλιατρά, με τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών να γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 22 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, όπου θα συμμετέχουν καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις.
Την ευθύνη οργάνωσης έχει η Δημοτική Ομάδα Φιλιατρών, ενώ για καλύτερο συντονισμό έχει δημιουργηθεί μια καρναβαλική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παν. Φαρμάκη, ενώ αποτελείται από τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Σταμάτη Τσίγκανο, των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Γιώτα Αραούζου, Δώρα Καραμανλή, Δώρα Πανταζοπούλου, του Γυμνασίου Γιάννη Στασινόπουλο και του Λυκείου Σταυρούλα Παπαγεωργίου, του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργο Αλεξανδρόπουλο και από το μέλος του Δ.Σ. της «Εράνης», Γεωργία Ανδρώνη. Στην επιτροπή συμμετέχει και η κα Παντελάκη Παρασκευή, που είχε την ευθύνη του Καρναβαλιού τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ως υπεύθυνη επικοινωνίας.
Μάλιστα, η επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους, όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση, αλλά και να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν. Στις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθούν χρηματικά βραβεία.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών στις κυρίες Βίκυ Αλεξανδροπούλου (τηλ. 2761360023) και Μπέτυ Κορωναίου (τηλ. 2761360037).
Το «Καρναβάλι των Φούληδων» οικονομικά στηρίζεται από χορηγούς, συλλόγους και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ ο Δήμος Τριφυλίας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα καλύψει τη δαπάνη των ηχητικών. Μεγάλος χορηγός αυτής της χρονιάς είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών.
Για προσέλκυση επισκεπτών στα Φιλιατρά τη μέρα εκείνη, ο Εμπορικός Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά κοινού και καρναβαλιστών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Σταμάτη Τσίγκανο, στο τηλέφωνο 6974174278.
Να σημειωθεί πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την προσεχή Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, με την αναβίωση του εθίμου της «Μπαρμπούτας». Οι «Μπαρμπούτες» θα συγκεντρωθούν στις 6.00 το απόγευμα στον Άγιο Ανδρέα, για να περιηγηθούν σε όλη την πόλη. Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, θα γίνει το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Το Σάββατο για τα παιδιά που θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία και την Κυριακή για τους μεγάλους που θα συγκεντρωθούν στο Ρολόι. Οι τρεις αυτές εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.
Ο δε Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης την Καθαρά Δευτέρα, από τις 9.30 το πρωί, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, θα προσφέρει νηστίσιμα στους Χριστιάνους και θα οργανώσει διαγωνισμό χαρταετού στο χώρο πάνω από τις βρύσες, στο δρόμο για Μουζάκι.
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα