Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Προχωρούν σε 48ωρη απεργία εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ στις 6 και 7 Απριλίου αντιδρώντας στα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ και την ΠΟΣΕ ΙΚΑ αντιδρούν τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ.
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχαν χαρακτηρίσει τουλάχιστον ανεδαφικές κι επικίνδυνες για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε «πιστοποιημένους» δικηγόρους και λογιστές.
Σημειώνοντας ότι "δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι «ιδέες-πυροτεχνήματα», εκπορεύονται από την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει για το ζήτημα της αντιμετώπισης των εκκρεμών συντάξεων.
Πιστεύουμε, όμως, ότι θα όφειλε -στοιχειωδώς- πριν τις εξαγγείλει, να είχε ζητήσει σ’ αυτό το δίμηνο που είναι Υπουργός Εργασίας, να ενημερωθεί και για τις προτάσεις των εργαζόμενων του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή αυτών, που καθημερινά αγωνιζόμαστε στα τμήματα απονομών συντάξεων και όχι μόνον, για να φέρουμε σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, υπό απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, με εντελώς ξεπερασμένα μέσα".
Σημειώνοντας δε ότι ο υπουργός Εργασίας «δείχνει να έχει κάκιστη πληροφόρηση ως προς το συνταγματικό πλαίσιο αλλά και τη νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, που έχουν δώσει οριστική κι αμετάκλητη λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα δημοσίου δικαίου. Επιφανείς και διαπρεπείς δημοσιολόγοι, θα μπορέσουν αυτή μας τη θέση να του την επιβεβαιώσουν».
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχε μάλιστα προειδοποίησει τον υπουργό Εργασίας ότι «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να πειραματίζεται σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης κι όλων αυτών των ανθρώπων, που περιμένουν πώς και πώς, για να λάβουν την σύνταξή τους».
Θέτοντας παράλληλα μία σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό όπως:
έχει σκεφθεί τις συνέπειες που θα υπάρξουν, στην περίπτωση που καταπέσουν ως αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του νόμου που θα φέρει, και το τι θα γίνει με όλες εκείνες τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που θα έχουν εκδοθεί παρανόμως;
έχει σκεφθεί τον νομικό τραγέλαφο που θα δημιουργηθεί, από τα τυχόν λάθη που θα προκύψουν κατά τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων από μη δημοσίους υπαλλήλους ;
Ποιος θα φέρει τότε την νομική και ποινική ευθύνη;
Ο Υπουργός που έχει «ασυλία» ή μήπως ο λογιστής ή δικηγόρος που θα έχουν υπογράψει την λάθος συνταξιοδοτική απόφαση;
Έχουν αντιληφθεί οι «συμβουλάτορες» του Υπουργού, το τι κυκεώνα πάνε να δημιουργήσουν στην λειτουργία του θεσμικού πλαισίου έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων;
Καταλήγοντας ότι «εάν το Υπουργείο Εργασίας, θέλει να βοηθήσει η διεκπεραίωσή τους να γίνει ακόμα γρηγορότερα, τότε να κοιτάξει να επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλικοτεχνική υποδομή που μας λείπει αλλά και για την αμεσότερη στελέχωση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ με τις προγραμματισμένες προσλήψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα