Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τον απεγκλωβισμό του πλοίου στο Σουέζ


Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως μετά τον μερικό απεγκλωβισμό του Ever Given από την διώρυγα του Σουέζ
Θετικά ανταποκρίθηκαν οι αγορές παγκοσμίως με τις τιμές να σημείωνουν πτώση 2% και την τιμή του μπρεντ να υποχωρεί κατά 1,8% στα 63,38 δολάρια το βαρέλι στις 8.58 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 2,2% στα 59,63 δολάρια ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι απώλειες είχαν περιοριστεί στο 0,5% για το μπρεντ και στο 1% για το αμερικανικό αργό.
Έπειτα από μία εβδομάδα προσάραξης, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», έβαλε μπροστά τις μηχανές του. Το πλοίο κινείται και έχει πλέον ευθυγραμμιστεί, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σε ελέγχους, δημιουργώντας ελπίδες ότι η θαλάσσια οδός στη Διώρυγα του Σουέζ θα ανοίξει σύντομα. Μετά την αποκόλλησή του, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχει επανέλθει κατά το 80% στη «σωστή κατεύθυνση», διαβεβαίωσε η Αρχή της Διώρυγας σε ανακοίνωσή της. Εκατοντάδες άλλα πλοία με εμπορευματοκιβώτια, πλοία ξηρού φορτίου και τάνκερ με πετρέλαιο, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 16 ελληνικά πλοία, παραμένουν σταματημένα και στις δύο πλευρές της Διώρυγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα