Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Καταγγελία: Διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των τερματικών POS


Με αφορμή ειδοποιήσεις που έλαβαν πολλές επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα για διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των τερματικών POS, λόγω της χαμηλής χρήσης τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
«Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω τερματικών POS, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’όψιν σας το σημαντικό θέμα που προκύπτει από τις ειδοποιήσεις που έλαβαν τα μέλη μας από τραπεζικά ιδρύματα για διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των τερματικών αυτών, λόγω της χαμηλής χρήσης τους, με βάση τα στοιχεία του τζίρου των επιχειρήσεων.
Σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μελών μας για την, χωρίς καμία λογική, απαίτηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην συνυπολογιστεί το οικονομικό κόστος που προήλθε από το πολύμηνο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, με κρατική εντολή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αδράνεια όλων των δραστηριοτήτων τους.
Το συνεχόμενο επί μήνες lock down, είχε ως αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση συναλλαγών, επομένως είναι εύλογο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί τα τερματικά POS των τραπεζών, το διάστημα αυτό.
Θεωρούμε αδιανόητο τη στιγμή που οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν μηδενικούς τζίρους και βρίσκονται στα όρια της επιβίωσή τους, να πρέπει να επιβαρυνθούν με ένα δυσβάστακτο κόστος μίσθωσης τερματικού POS.
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και τη σχετική απόφαση που να αναστέλλει αυτά τα τραπεζικά «τελεσίγραφα», έως ότου ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και επανέλθει η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα