Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου για πρόγραμμα ΤΕΒΑ Ηλεκτροφωτισμό και συντηρήσεις οδικού δικτύου


Θέμα: Διανομή προϊόντων στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ
Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ως επικεφαλής εταίρος της Κ.Σ Μεσσηνίας, η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το έτος 2021. Για το
σκοπό αυτό σήμερα, 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Δ/νση Υγείας της
ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Σχοινοχωρίτης Δημήτριος, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόγραμμα διανομής, ο τρόπος διάθεσης και διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής - ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020 - αφορά ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί, από την Δευτέρα 5 Απριλίου έως Παρασκευή 16 Απριλίου, με κατ΄ οίκον παράδοση στον αστικό ιστό της Καλαμάτας και σε σταθερά σημεία, σε όλους τους Δήμους – εταίρους της Κ.Σ. Μεσσηνίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.
Θα διατεθούν 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.). Το εκτιμώμενο κόστος της διανομής ανέρχεται σε 700.000 ευρώ, και θα διατεθεί σε 6591 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 12.363 άτομα.
Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής, η δε ταυτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας. 
Κατά την διανομή, στα σταθερά σημεία, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, στα πλαίσια τήρηση των υγειονομικών διατάξεων περί προστασίας από τον covid-19. 
Θέμα: Έργο ηλεκτροφωτισμού στον εθνικό δρόμο Ασπροχωμα - Μεσσήνη
Ολοκληρώνεται το έργο ηλεκτροφωτισμού της 82ης Ε.Ο., στο τμήμα Ασπρόχωμα έως Μεσσήνη, με προϋπολογισμό 247.000 €, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ιδίων Πόρων ΠΕ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν οι στύλοι εκατέρωθεν του δρόμου, έχει γίνει η επισκόπηση της ΔΕΔΗΕ, έχει καθοριστεί το κόστος για την σύνδεση του ρεύματος και απομένει η πληρωμή του ποσού για να συνδεθεί με το δίκτυο και να λειτουργήσει το έργο.
Θέμα: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου
Στη χθεσινή συνεδρίαση, Δευτέρα 29 Μαρτίου, της Οικονομικής Επιτροπής προωθήθηκαν για τη ΠΕ Μεσσηνία τα εξής έργα: 
 Εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου:
«ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ (Π.Χ. ΚΟΜΒΟΙ ΚΛΠ) ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», Π/Υ 200.000 €.
 Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου:
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ 9 ΗΣ ΚΑΙ 13 ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ», Π/Υ 400.000 €.
 Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ 7 ΗΣ ΕΠ. ΟΔΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑ», Π/Υ 200.000 € .
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα