Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: 24 Ιουλίου 1974


Γιορτάζουμε τα 47 χρόνια της δημοκρατία μας, δεν πρέπει όμως, να κλείνουμε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματά της.
Πριν 47 χρόνια η εφτάχρονη Χούντα κατέρρευσε από τα αδιέξοδα που δημιούργησε στην χώρα, από το έγκλημα στην Κύπρο, από από την αντίσταση των Ελλήνων και την διεθνή απομόνωσή της.
Λίγο πριν το τέλος της όμως, διέπραξε και το πιο μεγάλο έγκλημα, που ακόμη ο ελληνισμός ζει τις τραγικές του επιπτώσεις.
Το πραξικόπημα στην Κύπρο, η εισβολή των Τούρκων και τα 47 χρόνια κατοχής του 40% περίπου του Κυπριακού εδάφους, ηταν δικό της έργο.
Η χώρας μας, από το 1974 προχώρησε μπροστά σε όλους τους τομείς, είναι μέλος των πιο σημαντικών διεθνών οργανισμών, που την ενισχύουν την ασφάλεια και τις προσπάθειες ανάπτυξης.
Όμως, η δημοκρατία μας έχει πολλά ελλείμματα στην λειτουργία της, στην αξιοπιστία της, στην αντιπροσωπευτικότητά της, στην διαφάνεια.
Η δημοκρατία μας πορεύεται, σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, με πολλές αμφισβητήσεις.
Οι φορείς της πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης, αδυνατούν να δώσουν λύσεις, η οικονομική βιωσιμότητα είναι οριακή, οι κοινωνικές ανισότητες μεγάλες και, οι αβεβαιότητες, ειδικά για τους νέους, πολλές.
Χρέος τους είναι, μαζί με τους πολίτες, να την ενισχύουν, να την ανανεώνουν, να την ανατροφοδοτούν συνεχώς με τις σύγχρονες αξίες της, για να μπορεί να υπηρετεί αποτελεσματικά την χώρα, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία στο σύνολό της και, όχι μόνο, τις ισχυρές οικονομικά ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα