Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμός των εργαζομένων η αύξηση 2% του κατώτατου μισθού


Την ίδια στιγμή η Τρικούπη επισημαίνει ότι η ακρίβεια στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» 
Για εμπαιγμό των εργαζομένων κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε η κυβέρνηση. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει παράλληλα σε αυτό που χαρακτηρίζει ως δικό της δρόμο, δηλαδή τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα. Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ. Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ.

Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης. Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του «δρόμο». Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα