Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις παροχές σε χρήμα από τον ΕΦΚΑ


Καθορίζεται, όσον αφορά τις εκκρεμείς και νέες αιτήσεις για παροχές σε χρήμα και μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του e-Ε.Φ.Κ.Α., η διαδικασία της βεβαίωσης της πιθανής ημερομηνίας τοκετού και της διαπίστωσης ανικανότητας για εργασία που οφείλεται σε ασθένεια, ατύχημα ή επαγγελματική νόσο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στους επιμέρους κανονισμούς των ενταχθέντων στον e-Ε.Φ.Κ.Α. φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών.

Ο θεράπων ιατρός των δημοσίων δομών φροντίδας υγείας, ο θεράπων ιατρός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικών κλινικών και ο ιδιώτης θεράπων ιατρός οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ δύναται να βεβαιώσουν την πιθανή ημερομηνία τοκετού.
Υγειονομικό όργανο για τη διαπίστωση ανικανότητας για εργασία που οφείλεται σε ασθένεια, ατύχημα ή επαγγελματική νόσο είναι :
- ο θεράπων ιατρός των δημόσιων δομών φροντίδας υγείας, ο θεράπων ιατρός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικών κλινικών και ο ιδιώτης θεράπων ιατρός οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγιγράφησης της ΗΔΙΚΑ για τη βεβαίωση ανικανότητας για εργασία μέχρι 15 ημερών συνολικά μέσα σε χρονική περίοδο ενός έτους.
- Για τους ασφαλισμένους που εξερχονται από νοσοκομείο του ΕΣΎ, στρατιωτικό νοσοκομείο ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο ή συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές ο θεράπων ιατρός για τη βεβαίωση ανικανότητας για εργασία πέραν της νοσηλείας κσι μέχρι 30 ημέρες μέσα σε χρονική περίοδος ενός έτους.
Αυτά ισχύουν για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για παροχές σε χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα