Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Pingdemic: Συνεχίζεται το χάος στη Μεγάλη Βρετανία


Εργαζόμενοι στη Μεγάλη Βρετανία θα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ στους χώρους εργασίας τους ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και να μην μένουν σε απομόνωση. 

Τη διεξαγωγή ημερήσιων διαγνωστικών τεστ στους εργαζόμενους στον τομέα των τροφίμων στη Βρετανία, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί χάος στην αγορά, με τους πολίτες να αντικρίζουν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Τα διαγνωστικά τεστ θα πραγματοποιούνται στους υπαλλήλους, ώστε το προσωπικό που έχει «ειδοποιηθεί» από την εφαρμογή για την COVID-19 να συνεχίζει να εργάζεται σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αντί να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες.

Τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν ότι μερικά προϊόντα παρουσιάζουν έλλειψη και πρατήρια εφοδιασμού καυσίμων αναγκάστηκαν να κλείσουν, αφού η ειδική εφαρμογή του National Health Service, ενημέρωσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απομονωθούν, μετά την επαφή που είχαν με κάποιον που νοσούσε από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί τα σημεία για την άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων κέντρων διανομής των σούπερ μάρκετ, ενώ περισσότερα από 500 σημεία θα αρχίσουν να λειτουργούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Οι βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν στις πρώτες σελίδες τους φωτογραφίες από άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση ως «pingdemic» από τη δράση της ειδικής εφαρμογής.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε ότι στη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα των τροφίμων και των ποτών έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κρατήσουν τα ράφια και τα ψυγεία γεμάτα σε όλη τη χώρα.

«Καθώς διαχειριζόμαστε αυτόν τον ιό και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης, η διενέργεια καθημερινών διαγνωστικών τεστ για τις επαφές των εργαζομένων στον σημαντικό αυτόν τομέα θα βοηθήσει για να ελαχιστοποιήσουμε τις ερχόμενες εβδομάδες την αναστάτωση που προκλήθηκε από τα αυξανόμενα περιστατικά μόλυνσης, ενώ θα διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν εκτίθενται σε κίνδυνο», είπε ο ίδιος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα