Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ"_ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ_(κείμενο για συλλογή υπογραφών)


ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ
(για συλλογή υπογραφών)
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Ως απλοί πολίτες των Φιλιατρών του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας εναντιωνόμαστε στην επικείμενη ριζική εκ βάθρων ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Φιλιατρών που επιχειρεί να κάνει η Δημοτική αρχή συνάπτοντας Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια
Πελοποννήσου ύψους 3.280.000 ευρώ, ποσόν υπέρογκο που προορίζεται μόνο για ένα έργο βιτρίνας, ένα έργο μη χρήσιμο, ένα έργο σπατάλης. Τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για τις αληθινές ανάγκες της πόλης.
Πιστεύουμε ότι η Πλατεία χρειάζεται απλές και ήπιες παρεμβάσεις όπως:
 τη διευθέτηση των περγόλων,
 τον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου τη συντήρηση του Φλωρεντιανού Συντριβανιού, πάντα καί μόνο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού
 την ανάπλαση της Παιδικής Χαράς,
 την επανατοποθέτηση των μαρμάρινων κρουνών στις θέσεις που προϋπήρχαν
Μια Πλατεία η μελέτη της οποίας έχει πάρει το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής Biennale της Σόφιας, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αλλοιωθεί.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.
Η συλλογικότητα "Φίλων της Πλατείας & Πεζόδρομου" Φιλιατρών σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της συγκεκριμένης προσπάθειας με θεμέλιο πάντα τη διαφάνεια και τη δημοκρατία.
Ταυτόχρονα, τονίζουμε ότι συγχαίρουμε κι επικροτούμε τις πρακτικές των πολιτών των Γαργαλιάνων που υπερασπίζονται την Πλατεία τους και κατά συνέπεια την πόλη τους και την ορθολογιστική διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για τους "Φίλους Πλατείας & Πεζόδρομου Φιλιατρών"
Ζωή Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα