Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης: “Αλλάζουμε τρόπο παραγωγής ή χάνουμε το τρένο”

Με παρουσιάσεις και εργαστήρια, αλλά και σημαντικές ανακοινώσεις από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αρωματικά/Φαρμακευτικά και Ελαιόλαδο) το περασμένο Σαββατοκύριακο, 24-25 Ιουλίου, στο Αριοχώρι.
Τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου είχαν ο Δήμος Καλαμάτας και ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ και τη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.Κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε το δήμαρχο Βούλας – Βουλιαγμένης και πρόεδρο του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τους συναδέλφους του δημάρχους Σερβίων Κοζάνης Χρήστο Ελευθερίου και Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχάλη Πλιάκο, καθώς και τους ομιλητές και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να είναι αρωγός του αγροτικού κόσμου, των επενδυτών ευφυούς γεωργίας και λοιπών, σύγχρονων μονάδων παραγωγής.

Ο αγροτικός κόσμος οφείλει να εκσυγχρονίσει τον τρόπο αντίληψης της γεωργικής παραγωγής. Πρέπει να είναι σύμμαχος του εαυτού του, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας στο νέο εγχείρημα εκσυγχρονισμού της γεωργίας.

Αυτό που χρειαζόμαστε, λοιπόν, είναι νέες- καινοτόμες ιδέες, συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αρμόδιες και ειδικευμένες δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η εικόνα του Πρωτογενούς Τομέα της Ελλάδας ήδη έχει αρχίσει ν’ αλλάζει. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Το συντονισμό είχαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και το μέλος του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης.
Το Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2021

    ΠΑΝΤΩΣ Η ΛΙΜΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΩΜΕ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ kWh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα