Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τρίτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης δωρεά από το ίδρυμα Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό - ΦΩΤΟ

Έναν χρόνο μετά την ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» και 1,5 μετά την ένταξη του πλοίου «Άτλας», έρχεται και τρίτο πλοίο – δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Όπως έγινε γνωστό, την απόφαση γνωστοποίησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Το εν λόγω πλοίο “PSV WILSON ATLNTIC” ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμένα της Δανίας και είναι ανάλογων δυνατοτήτων με τα ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ». Ο κατάπλους του στην Ελλάδα προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποιήσεώς του.
Ο «Ηρακλής», λόγω μεγέθους, προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αποτελεί το μόνο πλοίο διάσωσης υποβρυχίων, όπως και το ΑΤΛΑΣ, κάτι που τους προσδίδει μονοπωλιακό πλεονέκτημα σε όλη την Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνεργασίες με ξένα πολεμικά ναυτικά.
Όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει ακόμη δυο πλεονεκτήματα. Το πρώτο ότι – μαζί με τον ΑΤΛΑΣ Ι - μπορούν να χρησιμεύσουν ως βοηθητικά σε πλατφόρμες γεωτρήσεων και το δεύτερο ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη μεταφοράς των ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και τεθωρακισμένων. Όπως επίσης και η δυνατότητα μεταφοράς πυραυλικών συστημάτων.
Η ευγενική δωρεά του τρίτου κατά σειράν ΠΓΥ από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.
Δείτε τις φωτογραφίες από το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ», που είχε επιβιβαστεί το enikos.gr τον Ιούλιο του 2021.


   enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα