Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Όλα έτοιμα για τις 5ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας που ξεκινούν σήμερα


Αντίστροφη μέτρηση για τις 5ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, και λίγες ώρες πριν παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” Παντελή Δρούγα, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη και των συνιδρυτών του Φεστιβάλ, Δημήτρη Λάμπο και Indira Rahmatulla.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση, που γίνεται θεσμός και η οποία έχει, πλέον, διεθνή αναφορά. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, «συνεχίζεται με επιτυχία το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών σχολών της “Φάρις”, τις δράσεις που εντάσσονται στο πολιτιστικό καλοκαίρι και, φυσικά, την ολοκλήρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έρχονται οι  Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας να προσθέσουν στο πολιτιστικό ψηφιδωτό του Δήμου».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες ανακοίνωσαν τη δημιουργία της δικής τους ορχήστρας. Μάλιστα, η Kalamata Festival Orchestra, υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίως διακεκριμένου μαέστρου Joshua Weilerstein και αποτελούμενη από μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά την προσεχή Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 27 Ιουλίου, Κουαρτέτο Εγχόρδων Chiaroscuro

Τετάρτη 28 Ιουλίου, Ρεσιτάλ σόλο βιόλας – Timothy Ridout

Πέμπτη 29 Ιουλίου, Kalamata Festival Orchestra & Joshua Weilerstein

Παρασκευή 30 Ιουλίου, META-ΦYSICS vol. II – Γεράκη, Καραϊσκάκης-Νάστος & Καρποδίνη ως λ-ensemble in trio

Σάββατο 31 Ιουλίου, Metamodal – Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Κυριακή 1 Αυγούστου, Brahms & Babadjanian

Δευτέρα 2 Αυγούστου, Portrait in yellow – Spiral Trio

Περισσότερες πληροφορίες για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας στο www.kalamatamusicdays.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα