Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οι τρεις οφθαλμίατροι


Οι 3 οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν φτάνουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του κόσμου της Μεσσηνίας.
Μέσα σε ένα τέταρτο, την περασμένη Τρίτη, έκλεισαν τα ραντεβού του Αυγούστου στο Οφθαλμολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του νοσοκομείου και όποιος δεν έχει χρήματα να πάει σε ιδιώτη γιατρό, πιθανόν να μην καταφέρει να κλείσει ραντεβού ούτε τον Σεπτέμβριο.
Το έναυσμα για το ρεπορτάζ μας έδωσε η διαμαρτυρία αναγνώστη μας που προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού στο Οφθαλμολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του νοσοκομείου από την περασμένη εβδομάδα και την Τρίτη 27 Ιουλίου που καθορίζονταν τα ραντεβού του Αυγούστου, όταν τελικά κατάφερε μετά από ώρα να πιάσει γραμμή (το τηλέφωνο μιλούσε συνεχώς), ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του απάντησε ότι “μέσα σε ένα τέταρτο έκλεισαν τα ραντεβού του Αυγούστου. Έχουμε ραντεβού 2 ημέρες την εβδομάδα, λόγω αδειών”.
Το πρόβλημα με το Οφθαλμολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο παραδέχθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, η οποία επισημαίνοντας πως είναι τεράστιες οι ανάγκες, μας είπε: “Όταν ανοίγουν τα ραντεβού το πρωί για το Οφθαλμολογικό, είναι πολλά τα άτομα που θέλουν. Έχουμε τώρα 3 οφθαλμιάτρους, ενώ είχαμε 5. Η μία ήταν επικουρική και διορίστηκε και ένας ακόμα είχε άλλη επιλογή”. Μας εξήγησε πως “υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες στα ραντεβού από το 2020, λόγω του κορονοϊού. Μέχρι το τέλος Ιουνίου κανονίζονταν ραντεβού που είχαν αναβληθεί. Τον Αύγουστο το Εξωτερικό Οφθαλμολογικό Ιατρείο λειτουργεί δύο μέρες την εβδομάδα λόγω και των αδειών. Είπαμε να κρατήσουμε μια λίστα αναμονής”.
Για τις δυνατότητες του ιατρείου μας ενημέρωσε πως “τα ραντεβού είναι 8 την ημέρα, αλλά οι γιατροί βλέπουν παραπάνω κόσμο, γιατί έρχονται άνθρωποι παρακαλώντας. Έχουμε 3 μέρες ραντεβού την εβδομάδα, τις άλλες δύο οι γιατροί έχουν χειρουργείο. Στο προηγούμενο διάστημα είχαμε επανεξέταση για πανελλήνιες, στρατιωτικούς κ.λπ. Γινόταν χαμός έξω από το Οφθαλμολογικό”.
Ακόμα, όσον αφορά τη δράση του ιατρείου και της κλινικής από Ιανουάριο έως Ιούνιο, μας πληροφόρησε ότι εξετάστηκαν κι έγιναν “επείγοντα 1.150, τακτικά 1.215, 157 OCT και 59 λέιζερ”.
Με όλα αυτά είναι φανερό ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας χρειάζεται περισσότερους οφθαλμιάτρους. Η διοίκηση έχει χρέος να πιέσει και η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας οφείλουν να δώσουν λύση.      Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα