Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σκληρή ανακοίνωση Γαργαλιανιωτών δημοτικών συμβούλων για την ανάπλαση της πλατείας…


Σκληρή ανακοίνωση συνέταξαν, συνυπέγραψαν και εξέδωσαν Γαργαλιανιώτες δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, εκφράζοντας ξανά την πλήρη και απόλυτη αντίθεσή τους στην προωθούμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, με παράλληλη μομφή στον κ. Λεβεντάκη για εμμονή της Δημοτικής Αρχής, που είναι ανεξήγητη και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, για μεθόδευση, καθώς και με αναφορά ότι «είναι πολλά τα λεφτά, 548.080 ευρώ, για ένα έργο βιτρίνας, το οποίο αλλάζει τη χρήση της πλατείας και για το οποίο αντιτίθεται η κοινωνία των Γαργαλιάνων»!

Επίσης, αποκαλύπτεται και δημοσιοποιείται ότι «το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων την 9η/7/2021 έλαβε σχετική απόφαση (12/2021) και εισηγήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας να προταθεί στο σχετικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου η ανακατασκευή του Τουριστικού Ξενώνα στον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων. Ένα έργο σημαντικό για την πόλη των Γαργαλιάνων και όχι μόνο. Πλην όμως, από ό,τι φαίνεται, αγνοήθηκε για άλλη μία φορά και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή η ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος».

Στην ανακοίνωση των Γαργαλιανιωτών δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα & Γιάννη Κατσούλα, Στάθη Ανδρινόπουλου & Μαγδαληνής Καμπύλη – Ανδρινοπούλου και Γιάννη Αδρακτά, αναγράφεται αναλυτικά: «Η εμμονή της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση του έργου της “Ανάπλασης της Πλατείας των Γαργαλιάνων”, καθώς και η μεθόδευση των διαδικασιών για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του, είναι ανεξήγητη και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων είναι ένα έργο, η αναγκαιότητα του οποίου δεν είχε εκφρασθεί από καμία δημοτική παράταξη, αλλά και δεν είχε συμπεριληφθεί στα τεχνικά προγράμματα όλων των δημοτικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, από τη σύσταση του Δήμου Τριφυλίας μέχρι και σήμερα.

Για την ανάπλαση της υπόψη πλατείας έχουν εκφρασθεί αρνητικά η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης, επιστήμονες, διάφοροι φορείς και σύλλογοι και απλοί πολίτες και ζητούν να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της πλατείας και να παραμείνει ως έχει με τη σημερινή μορφή της και χρήση.

Το υπόψη θέμα είχε συζητηθεί διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την 23/2/2021 και λήφθηκε η 25/2021 απόφασή του, με ευρεία πλειοψηφία, σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε να μην υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση (μελέτη) ανάπλασης στο Πράσινο Ταμείο και σε κανένα άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασισθεί να αναζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή και να προταθεί για χρηματοδότηση άλλος χώρος στην πόλη των Γαργαλιάνων, όπως π.χ. η ανακατασκευή του τουριστικού Ξενώνα στον Προφήτη Ηλία, έργο ώριμο μελετητικά, υψηλής προτεραιότητας για τους Γαργαλιάνους και κατάλληλο να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, όπως αναλυτικά καθορίζεται στο μέτρο 2.

Το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων την 9η/7/2021 έλαβε σχετική απόφαση (12/2021) και εισηγήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας να προταθεί στο σχετικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου η ανακατασκευή του Τουριστικού Ξενώνα στον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων. Ένα έργο σημαντικό για την πόλη των Γαργαλιάνων και όχι μόνο. Πλην, όμως, από ό,τι φαίνεται, αγνοήθηκε για άλλη μία φορά και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική επιτροπή η ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, για την ανάπλαση της πλατείας, υπερψηφίστηκε μόνο από τους τέσσερις έμμισθους αντιδημάρχους, οι οποίοι υπόψη δεν είναι Γαργαλιανιώτες και, από ό,τι φαίνεται, δε γνωρίζουν τις συνήθειες των κατοίκων και τις ανάγκες της πόλης. Επίσης, αγνόησαν και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το υπόψη θέμα. Αυτό δείχνει αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τρόπο σκέψης και ενεργειών μη συμβατών με την ορθή διαδικασία λήψης αποφάσεων, ιδιαίτερα όταν διαχειρίζεσαι δημόσιο και δημοτικό χρήμα. Είναι ‘’Πολλά τα Λεφτά’’, 548.080 ευρώ, για ένα έργο βιτρίνας, το οποίο αλλάζει τη χρήση της πλατείας και για το οποίο αντιτίθεται η κοινωνία των Γαργαλιάνων.

Η χρηματοδότηση αυτού του έργου είναι 60% από το Πράσινο Ταμείο (329.000 ευρω περίπου) και 40% από Ιδίους Πόρους του Δήμου Τριφυλίας (219.000 ευρω περίπου). Εύλογα αναρωτιέται ο οιοσδήποτε, είναι σκόπιμο να δαπανήσει τόσα χρήματα ο Δήμος όταν έχει μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανάγκες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ ’αυτές; Επειδή θεωρούμε ότι αυτό το έργο θα βλάψει και δε θα ωφελήσει την πόλη μας, εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι θα προσφύγουμε κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θα ενημερώσουμε σχετικά και το Πράσινο Ταμείο.

Επίσης, θα προβούμε και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτείται (ενημερώσεις κατοίκων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.). Καλούμε τους Γαργαλιανιώτες και όλους τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά – αυτοδιοικητικά δρώμενα και να πάρουμε την εξέλιξη και την ανάπτυξη της πόλης στα χέρια μας για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.  

Εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε εδώ γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες της πόλης μας από όλους τους υπολοίπους. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων, οι οποίοι αναγνωρίζουν την ορθότητα της πρότασής μας και τη στηρίζουν με τις τοποθετήσεις τους και την ψήφο τους σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)». 

To Θάρρος, Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα