Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών πάει… παραλία


Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών πάει… παραλία: Με τον πλούτο των βιβλίων της θα κρατά συντροφιά στους λουόμενους, τόσο στην παραλία του Λαγκούβαρδου όσο και στο Στόμιο.
Το 2016 ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού είχε την πρωτότυπη ιδέα να μετατραπεί  ένα παλιό περίπτερο σε Δανειστική Βιβλιοθήκη. Η ιδέα αυτή έχει αγκαλιαστεί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από ντόπιους όσο και από επισκέπτες της περιοχής. Η βιβλιοθήκη έχει πάρα πολλούς μόνιμους αναγνώστες, ενώ όπως είναι φυσικό ο αριθμός τους το καλοκαίρι διπλασιάζεται. Έτσι, στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και σε μια συνεχή προσπάθεια διακίνησης του βιβλίου, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού σκέφτηκαν τα βιβλία να ταξιδεύουν στις παραλίες των Φιλιατρών. Με αυτό τον τρόπο θα δίνουν την ευκαιρία στους παραθεριστές να δανειστούν ένα βιβλίο, το οποίο θα μπορούν να βρουν επί τόπου, σε μικρά βιβλιόσπιτα, να το διαβάζουν πλάι στο κύμα και ίσως να προσφέρουν ένα άλλο.Δυο βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν ήδη λοιπόν και λειτουργούν, στην υπέροχη παραλία του Λαγκούβαρδου (κοντά στο “Laguna Surf Beach”) και στο μαγευτικό Στόμιο (κοντά στο “Stomio Beach Bar”).
Ο όμιλος ευχαριστεί και τις δύο επιχειρήσεις που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία και φύλαξη των βιβλιοθηκών. Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο φίλους του Ομίλου, Μπέττυ Κατσούλη (Deco Art & Paint) και  Αντώνη Μπίτσικα (Τυπογραφείο Μπίτσικας - Παπαδόπουλος) για τη συνεισφορά τους σε διάφορα υλικά.
Κ.Μπ., eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα