Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Μεσσηνίας: Στήριξη της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Υγεία την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει την απόφαση του Δ.Σ. να συμμετέχει στη Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ συναποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, διεκδικώντας:
 Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
 Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
 Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
 Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
 Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
O Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας
Δημήτριος Φαββατάς                           Δήμητρα Δημητρούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα