Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Σύσκεψη στη Μεσσήνη την Τρίτη - “Μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας”


Τα πράγματα για τους μικρομεσαίους αγρότες γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, την ενέργεια, τα φάρμακα και με τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά στήριξη από το κράτος δεν υπάρχει γι’ αυτό και ο σχεδιασμός είναι να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Αυτό τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 1η Φλεβάρη, στις εφτά το απόγευμα, στη Μεσσήνη, για τη λήψη αποφάσεων για αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσηνία. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χανδρινού, με τη συμμετοχή και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης…
Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και περιφέρειας σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: 
“Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χανδρινού από τους αγροτικούς συλλόγους Χανδρινού και Μεσσήνης συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας. Τα προβλήματα πολλά, παραμένουν άλυτα για χρόνια και συνεχώς προστίθενται και άλλα, μεγαλώνοντας τα αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών. Έτσι αποφασίστηκε ότι ο τρόπος για να παραμείνουμε στα χωράφια μας είναι να βγούμε και να αγωνιστούμε. Με τα τρακτέρ βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και είναι οξυμένα, τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής μας, αλλά και για το μέλλον αρκετών από τις καλλιέργειές μας.
Οι πρωτόγνωρες αυξήσεις στα λιπάσματα στο 100%, φυτοφάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα, σε σπίτια και γεωτρήσεις, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και σε όλα τα εφόδια, τα χαράτσια που μας φόρτωσαν στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια και παραμένουν, καθώς και το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, οι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ, οι μεγάλες ζημιές των τελευταίων χρόνων, με τον ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουμε να μην μας αποζημιώνει, οι αποτυχημένες δακοκτονίες, τα ανύπαρκτα αρδευτικά αντιπλημμυρικά έργα, το μεγάλο πρόβλημα με τους εργάτες γης, η κοροϊδία στο θέμα της σταφίδας, που φανερά η κυβέρνηση κάνει τις πλάτες στους εξαγωγείς για να αρπάξουν τη σταφίδα με όσο πιο χαμηλή τιμή γίνεται, αυτά και άλλα πολλά μας βγάζουν στους δρόμους. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο.
Συνεχίζουμε με περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση των συναδέλφων μας, θα έχουμε συναντήσεις με άλλους αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα αγροτών του νομού μας. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Συμμετέχουμε στη σύσκεψη στη Μεσσήνη την Τρίτη 1 Φλεβάρη και ωρα 7μμ.
Συνάδελφοι μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσή μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα