Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τελεσίγραφο Πλεύρη


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.
"Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση, αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς, για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νόμο καμιά πρόβλεψη, ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Μιλώντας ο υπουργός Υγείας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, σημείωσε:
"Από εδώ και στο εξής οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων, γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της, που 
ό,τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε".
Επίσης ανέφερε πως χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.
"Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα".
Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε την αποκλιμάκωση που έρχεται επισημαίνοντας επίσης πως κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα