Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Χ. Σταϊκούρας: Λιγότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές το 2022


Καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν είναι σήμερα η «μεγάλη εικόνα» της ελληνικής οικονομίας, καθώς καλύφθηκε πέρυσι η συρρίκνωση του 2020, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Για το 2022, ο υπουργός έκανε λόγο για συνέχιση της στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε σε πληρωμή λιγότερων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στην αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο.
Όσον αφορά στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί πιο στοχευμένα και τον Φεβρουάριο, με έμφαση στις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.
Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτά θα φτάσουν φέτος στο 80% εκείνων του προπανδημικού 2019.
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε γενναιόδωρα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και πρόσθεσε πως σταδιακά οι τζίροι των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019, αν και υπάρχουν ακόμη κλάδοι που υστερούν. Υπογράμμισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης έγκειται μεταξύ άλλων στις μεταρρυθμίσεις για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ έκανε μνεία στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είπε ότι όσον αφορά στην επιστροφή της από τις επιχειρήσεις, δεν αλλάζει κάτι από όσα είναι ήδη γνωστά και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα