Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται πάλι χιόνια και καταιγίδες


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη, από την ΕΜΥ.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς  το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως τη ΒΑ Ελλάδα, με χιονοπτώσεις ορεινά κια ημιορεινά, βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως Τετάρτη προς Πέμπτη, οπότε και οι νοτιάδες μετατρέπονται σε ισχυρούς ΒΔ ανέμους.
Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Αττική, με μικρή πτώση θερμοκρασίας.
Αναλυτικότερα η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με την ΕΜΥ
ΤΡΙΤΗ 01-02-2022
Αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία τα βορειοανατολικά, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 02-02-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΠΕΜΠΤΗ 03-02-2022
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, λίγα χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Αρναούτογλου: "Προσοχή στους κατοίκους στη Δυτική Μακεδονία"
Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3 Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία. 
"Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία!
Φίλες και φίλοι από τη δυτική Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών) ή όσοι θα πρέπει να κινηθείτε ή να περάσετε από την συγκεκριμένη περιφέρεια!
Ηδη από το ξημέρωμα της Τρίτης 1 Φλεβάρη, προβλέπονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα ακόμα και πάνω από τα 550- 600 μέτρα, οι οποίες αν και θα εξασθενήσουν για λίγο μέσα στην ημέρα, αναμένεται να ενταθούν κατά τόπους ξανά από το απόγευμα!
Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!
Σάκης Αρναούτογλου"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα