Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Στην αντεπίθεση ο Κολυδάς: Αιχμηρή ανάρτηση μετά την κριτική από την κυβέρνηση για την πρόγνωση της κακοκαιρίας "Ελπίς"


Ο κ. Κολυδάς σε άρθρο του με τίτλο " Δρόμοι της επιστήμης και πολιτικής - Δρόμοι παράλληλοι ή ασύμβατοι", λέει ότι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολιτικοί μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες σε μετεωρολόγους.

Φαίνεται πώς η μεγάλη κόντρα πού ξέσπασε από τη Δευτέρα μεταξύ της κυβέρνησης και μετεωρολόγων, σχετικά με το αν είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας "Ελπίδα¨, στην πρωτεύουσα ή έπεσαν έξω στις προγνώσεις τους, δεν πρόκειται εύκολα να καταλαγιάσει.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής, κυρίως από την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας ότι δεν προέβλεψε τη σοβαρότητα της επερχόμενης κακοκαιρίας, αν και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - ο μόνος έγκυρος φορέας, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι - είχε προειδοποιήσει την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από την περασμένη Παρασκευή, ενώ παράλληλα είχαν επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και στη σύσκεψη της Κυριακής στην Πολιτική Προστασία.
Ο κ. Κολυδάς σε άρθρο του στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια, με τίτλο " Δρόμοι της επιστήμης και πολιτικής - Δρόμοι παράλληλοι ή ασύμβατοι", ουσιαστικά αναφέρει πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, οι πολιτικοί μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους μετεωρολόγους, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της ΕΜΥ γράφει: "Η μεγάλη έκθεση των επιστημόνων σε θέματα ακόμη και του αντικειμένου τους, το οποία όμως αναφέρονται σε επικοινωνιακές τακτικές και απευθύνονται στις κοινωνίες, τους θέτει σε κινδύνους. Τα εργαλεία προστασίας των ιδίων από αυτή την έκθεση δεν είναι σε όλους γνωστά, καθώς αυτά θέτουν άλλου είδους εφαρμογές πολιτικών επιλογών και αποφάσεων, προϋποθέτουν άλλες αντοχές, συμπεριφορές και δράσεις. Θα πρέπει οι ειδικοί της επιστήμης να λαμβάνουν υπόψη τους ότι η κριτική πλέον δεν θα περιορίζεται μόνο στον χώρο που οι ίδιοι ως επιστήμονες κατέχουν, αλλά θα διαχυθεί σε άλλα πεδία, άγνωστα γι αυτούς".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα